Müncheni Bayern ähvardas Man Unitedit ja Chelsea't ametliku kaebusega

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Lewandowski Müncheni Bayerni särgis.
Robert Lewandowski Müncheni Bayerni särgis. Foto: Michael Dalder/Reuters/Scanpix

Müncheni Bayerni jalgpalliklubi ähvardas pöörduda rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) poole, et vaigistada spekulatsioone, mille järgi on Manchester United ja Chelsea läbirääkimistes Saksamaa klubi tähtründaja Robert Lewandowskiga.

Viimastel päevadel on omajagu Poola koondise kaptenit seostatud nii ManU kui ka Chelsea’ga. Juttudele lisab vürtsi tõik, et väidetavalt on lõppenud Bundesliga hooaja üks resultatiivseimaid mängijaid Bayernis õnnetu.

Seevastu on Lewandowski praegune koduklubi andnud Saksamaa telekanali Sky Deutschland vahendusel teada, et 28-aastane poolakas pole müügiks, mistõttu peavad teised klubid temast eemale hoidma. «Robert Lewandowskil on kehtiv leping Bayerniga, mis on hiljuti pikendatud kuni 2021. aasta detsembrini. Müncheni Bayern ei tee kaasa mõttemänge, mille järgi lahkuks Robert Lewandowski meie meeskonnast,» seisis avalduses.

«Teiste klubidega pole olnud mingeid läbirääkimisi ning neid ei saa ka olema. Kui teised klubid püüavad endale värvata mängijaid, kes on seotud pikkade lepingutega mujal, siis nad riskeerivad FIFA karistusega. Samuti kinnitas tema agent meile, et ta (Robert Lewandowski – toim) pole oma lepingu üle nurisenud.»

Lewandowskit tabas valus tagasilöök Bundesliga viimase kohtumise järel, kui ta kaotas liiga parima väravaküti tiitli Dortmundi Borussia ametivennale Pierre-Emerick Aubameyangile. Kui Bayern võitis hooaja viimases mängus 4:1 Freiburgi ja poolakas jäi kuivale, siis Borussia alistas samal ajal 4:3 Bremeni Werderi, misjuures Aubameyang skooris kahel korral. Nii sai Lewandowski lõppenud hooajal 33 mänguga kirja 30 tabamust ja Aubameyang 32 kohtumisega 31 tabamust. Hiljuti rääkis Lewandowski, et ta ei jäänud rahule oma meeskonna tegutsemisega tema heaks. «Kohe pärast hooaja viimast mängu olin vihane ja pettunud oma meeskonna vastu,» ütles ta.

Lewandowski liitus Bayerniga 2014. aastal Borussiast ning sõlmis hiljuti Bayerniga lepingupikenduse, mis hoiab teda klubis 2021. aasta detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles