Lõuna-Korea sooviks järgmise aasta olümpiamänge koos Põhja-Koreaga korraldada (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masikryongi suusakuurort Põhja-Koreas
Masikryongi suusakuurort Põhja-Koreas Foto: twitter

Lõuna-Korea on teinud ettepaneku Põhja-Koreale, et pidada nende territooriumil mõned järgmise aasta taliolümpiamängude suusaaladest. Ettepaneku eesmärk on vähendada kahe riigi vahelisi pingeid, kirjutab The Guardian.

Ettepaneku taga on Lõuna-Korea spordiminister Do Jong-hwan, kes tuli välja veel ühe huvitava ideega: moodustada olümpiamängudeks Lõuna - ja Põhja-Korea hoki koondnaiskond.

Do sõnul on Põhja-Korea suusakuurort Masikryong maailmaklassist võistluspaik, kus saaks väga edukalt korraldada ka olümpiamänge. Idee võimalikku teostust on ta arutanud ka Põhja-Korea ROKi delegaadi Jang Woongiga. «Loodetavasti suudame pinged maandada ning Põhja-Korea kaasamine aitaks sellele kaasa,» ütles Do.

Suhteid läbi spordi on püüdnud Põhja-Koreaga parandada ka Lõuna-Korea president Moon Jae-in, kes ütles hiljuti, et just need kaks riiki võiksid korraldada üheskoos 2030. aasta jalgpalli maailmameistrivõistlused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles