Inglismaa jalgpalli fännikultuur võib peagi saavutada uue taseme

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli fännid
Liverpooli fännid Foto: JASON REED/Reuters

Premier League on ühendust võtnud kõigi liigas mängivate klubidega ning palunud neilt arvamust, millisel seisukohal on nemad staadionitele turvatud seisukohtade loomisel.

Seisukohad kaotati Inglismaa kõrgliigast 1990. aastal, kui ilmus Taylori raport 1989. aasta Hillsborough katastroofist, kus kaotas elu 96 Liverpooli poolehoidjat.

Premier League keeldus klubidele saadetud küsimustikku kommenteerimast. Küll on aga selge, et kui seisukohad Inglismaa kõrgliigas taas lubatud oleks, ei ole see kohustus, vaid võimalus.

Turvatud seisukohtade all peetakse silmis multifunktsionaalset lahendust, kus iga seisukoha ees on puusani ulatuv piirdeaed. Samuti on seisukohtade küljes toolid, mida staadionihaldajad vastavalt vajadusele – näiteks Meistrite liiga mängudele, kus seisukohad lubatud pole – seina küljest lahti saavad kruvida.

Turvatud seisutribüün. Foto: Twitter
Turvatud seisutribüün. Foto: Twitter Foto: twitter

Seisutribüünide toetajate sõnul parandaksid seisukohad staadionitel valiltesevat atmosfääri ning tähendaksid ühtlasi ka seda, et ka vähem jõukatel inimestel oleks võimalik kõrgliiga jalgpalli vaatamas käia. Pooldajate sõnul kasvaks ühtlasi ka jalgpallifännide turvalisus, sest siis oleks seista soovivate fännidel oma ala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles