Jaaniajal toimub ainulaadne rannast rannani seiklusvõistlus läbi Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mukri raba kontrollpunkt
Mukri raba kontrollpunkt Foto: Expedition Estonia

Neljapäeva 22. juuni õhtul, täpselt päikeseloojangul kell 22.42, antakse Lahemaalt Tammispea küla rannast start esmakordselt toimuvale ainulaadsele spordivõistlusele - Expedition Estonia’le, kus võistlustulle läheb 41 võistkonda kokku 80 vapra võistlejaga.

Expedition Estonia on seiklusspordivõistlus, mis saab alguse Eesti põhjakaldalt Lahemaalt ja lõppeb Pärnu rannas. Seikluse käigus tuleb võistlejatel järjest peatusteta ehk “non-stop” formaadis läbida Eesti maismaa. Teekond kulgeb mööda metsi ja rabarikkaimaid alasid, mille pikkuseks on 210 km ning liikumisviisid on kindlaks määratud - jalgsi, jalgrattaga ja veesõidukiga. Teekonna valivad võistkonnad vastavalt soovile, kuid neil tuleb läbida kümme tuntud kohas asuvat kontrollpunkti ja etappide vahel asuvad vahetusalad.

Stardipaik Tammispea rannas
Stardipaik Tammispea rannas Foto: Expedition Estonia

Miks just seigelda öösel ja jaanilaupäeval? 

Rajameister Silver Eensaare sõnul on  rada nii pikk, et seda ei õnnestu enamusel ühe päeva jooksul läbida, seetõttu on parem alustada värskena valgel ööl. Eelmisel aastal rada testides kogesime väga erilisi vaateid ja emotsioone. See on tõeline ekspeditsioon, mis võimaldab vahetult sukelduda Eestimaa loodusesse kogu selle spektris. Juunikuised päikeseloojangud Lahemaal on väga kaunid, teekond läbi suurte Kõrvemaa metsade ja uduste rabade videvikus ja öös on ilus ja närve kõditav. Pikad tunnid ratastel eraldatud paikades Kõrve- ja Kõnnumaal panevad vaimu proovile. Paadiga jaanituledega palistatud jõel Pärnu suunas libisedes loob iga finišile lähemale viiv aerutõmme uusi emotsioone - segu kaunist visuaalist, väsimusest ja rahulolust.

"See ekspeditsioon on kahtlemata pikk ja raske, aga ka väga hingekosutav ja meeldejääv kogemus!” lubab rajameister. 

Koht, kus tuleb sukelduda 5m võssa ....
Koht, kus tuleb sukelduda 5m võssa .... Foto: Expedition Estonia

Kuidas seiklejad ära tunda

Lahemaalt Pärnusse teel olevad võistlejad tunneb ära Expedition Estonia logo ja Eesti lipuvärvides numbrisiltide järgi. Võistlejatele kõrvalise abi pakkumine ei ole üldiselt lubatud, (v.a. joogivarude täiendamine) küll võib neid ergutada, kuid ilmselt sašlõkiampsu või mõdulonksu pakkumise korral jaanitule ääres vaadatakse sellest reeglist pisut mööda… 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles