Kokaiini tarvitanud Briti tipptennisist põrus dopingukontrollis

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia tennisist Dan Evans
Suurbritannia tennisist Dan Evans Foto: FRANCOIS XAVIER MARIT/AFP

Suurbritannia tennisistilt Dan Evansilt aprillikuus võetud dopinguproovist leiti kokaiini jälgi.

Maailma edetabelis 50. kohal olev 27-aastane Evans jõudis tänavu esimest korda ATP turniiril finaali, kuid kaotas Sydneys Gilles Müllerile. Positiivseks osutunud proov võeti temalt 24. aprillil Barcelona turniiril. Evansi esialgne võistluskeeld hakkab kehtima 26. juunil, vastavalt reeglitele võidakse talle keelatud ainete tarvitamise eest määrata kuni nelja-aastane võistluskeeld, vahendab BBC.

Kui Evans suudab aga dopingukütte veenda, et ei tarvitanud ainet sportliku saavutusvõime tõstmiseks, võib ta pääseda kahe aasta pikkuse karistusega. 2015. aastal määrati samuti kokaiiniga vahele jäänud hispaanlasele Jose-Manuel Roman Gomezile siiski nelja-aastane keeld, samas kui maailma kunagine seitsmes ja praegune 30. reket Richard Gasquet pääses 2009. aastal karistuseta. Prantslane väitis, et kokaiin sattus tema organismi naise kaudu, keda ta ööklubis suudles.

Tipptennise kurikuulsaim kokaiinijuhtum leidis aset 2008. aastal, kui mõnuainega jäi vahele kunagine esireket ja üksikmängus viis suure slämmi turniiri võitnud šveitslanna Martina Hingis. Temagi sai kaheaastase võistluskeelu.

Evansil on Briti tenniseringkondades paha poisi maine, kohalik tenniseliit on karjääri jooksul koguni kahel korral tema toetuse tühistanud. 2008. aastal veetis ta Wimbledoni juunioride turniiril mängupäeva eelse öö klubis ja kaotas järgmisel päeval kavas olnud paarismängu. Neli aastat hiljem võttis alaliit tema rahalise toetuse uuesti ajutiselt ära, põhjuseks taas distsipliiniprobleemid. 2015. aastal muutis Evans aga eluviisi ning kerkis vähem kui kahe aastaga maailma edetabelis 772. kohalt 41. kohale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles