Portugali jalgpallikoondisele võimas võit, Venemaa langes kodusel turniiril konkurentsist

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugallased tähistamas Cristiano Ronaldo väravat.
Portugallased tähistamas Cristiano Ronaldo väravat. Foto: OLGA MALTSEVA/AFP/Scanpix

Venemaal toimuval jalgpalli maailmajagude karikaturniiril jõudsid A-alagrupist edasi poolfinaali Portugal ja Mehhiko. Võõrustajate venelaste jaoks sai turniir alagrupimängudega läbi.

Portugal alistas A-alagrupi viimases voorus Peterburis toimunud kohtumises 4:0 Uus-Meremaa. Võitjate poolel tegid skoori Cristiano Ronaldo (33. minutil penaltist), Bernardo Silva (37. minutil), Andre Silva (80. minutil) ning Nani (90.+1. minutil).

Venemaa kaotas samal ajal Kaasanis toimunud kohtumises 1:2 Mehhikole. Venelased asusid 25. minutil Aleksandr Samedovi tabamusest juhtima, kuid esmalt tõi Nestor Araujo 30. minuti värav tabloole viigi ja seejärel vormistas Hirving Lozano 52. minutil mehhiklaste võidu.

Portugal võitis lõpuks A-alagrupi 7 punktiga. Mehhiko kogus teisena samuti 7 silma. Venemaa jäi 3 punktiga kolmandaks ning Uus-Meremaale jäi tabelisse kirja null.

A-alagrupi lõplik tabeliseis:

  1. Portugal 7 punkti (väravate vahe +5)
  2. Mehhiko 7 punkti (+2)
  3. Venemaa 3 punkti (0)
  4. Uus-Meremaa 0 punkti (-7)

Pühapäeval selgub lõplik paremusjärjestus B-alagrupis. Viimases voorus kohtuvad omavahel Saksamaa – Kamerun ning Tšiili – Austraalia. Tabelis on praegu Tšiilil ja Saksamaal 4 punkti ning Austraalial ja Kamerunil 1 punkt.

Turniiri poolfinaalid peetakse 28. ja 29. juunil. Pronksimäng ja finaal on kavas 2. juulil.

Pettunud Venemaa jalgpallikoondislaste jaoks lõppes kodune jõuproov alagrupiturniiriga.
Pettunud Venemaa jalgpallikoondislaste jaoks lõppes kodune jõuproov alagrupiturniiriga. Foto: John Sibley/REUTERS/Scanpix

Enne mänge:

Avamängus Mehhikoga 2:2 viigistanud ja seejärel Venemaast 1:0 jagu saanud Portugal vajab edasipääsu kindlustamiseks Uus-Meremaa vastu kõigest viiki. Võit tagaks aga kindlasti alagrupi esikoha. Mõlemad senised mängud kaotanud Uus-Meremaal edasipääsuvõimalus puudub.

Kui peaks sündima üllatus ja Portugal kaotab Uus-Meremaale, piisab Venemaale edasipääsuks ka viigist, sest niisugusel juhul oleks nende väravate vahe portugallaste omast parem – maailmajagude karikaturniiril arvestatakse võrdsete punktide korral esimese näitajana just seda. Igal muul juhul peab Venemaa aga mehhiklastest jagu saama, et poolfinaali pääseda. Uus-Meremaa vastu koosseisuga eksperimenteerinud ja kaotusseisust lõpuks 2:1 võidu saanud Mehhikole on viigipunktist küllalt, et poolfinaali pääseda.

Mehhiko ja Venemaa kohtumine peetakse Kaasanis, mängu vilistab Saudi Araabia kohtunik Fahad Al-Mirdasi. Peterburis toimuvas Uus-Meremaa ja Portugali heitluses mõistab õigust ameeriklane Mark Geiger, kes vilistas ka kolm aastat tagasi peetud MMil.

Alagrupi seis:

  1. Mehhiko 4 p (väravate vahe +1)
  2. Portugal 4 p (vv +1)
  3. Venemaa 3 p (vv +1)
  4. Uus-Meremaa 0 p
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles