WTF-naljad kaovad ajalukku: internetiajastu sundis spordialaliitu nimemuutusele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma Taekwondo Liidu üldkoosolek.
Maailma Taekwondo Liidu üldkoosolek. Foto: Worldtaekwondo.org

Maailma Taekwondo Föderatsioon (World Taekwondo Federation) muutis äsja toimunud üldkogul nime ja on nüüdsest ametlikult World Taekwondo. Põhjuseks on senise nime lühendiga kaasnevad «negatiivsed seosed».

Alaliidu senise ametliku nimetuse esitähed annavad nimelt kokku lühendi WTF. Kui 1973. aastal, mil liit asutati, polnud sellel kombinatsioonil veel erilist tähendust, siis ühes internetiajastu saabumisega muutus tähekombinatsioon «WTF» kiiresti üheks enamkasutatavaks lühendiks, mida võib leebemas vormis eesti keelde tõlkida kui «mida kuradit».

Seetõttu on alaliidu nimi juba aastaid olnud irvhammastele ammendamatu huumoriallikas ning seda tunnetab ka alaliit. «Vana lühend ei seostu enam meie organisatsiooniga, vaid millegi muuga. Seetõttu on parem, kui kujundame oma kaubamärgi ümber, et oma fännidega paremini suhestuda,» teatasti pressile tehtud avalduses. Otsuse üheks ajendiks on täna Lõuna-Koreas Mujus alanud maailmameistrivõistlused.

Maailma Taekwondo Liit loobub ebasoovitavaid seoseid tekitanud nimest. FOTO:
Maailma Taekwondo Liit loobub ebasoovitavaid seoseid tekitanud nimest. FOTO: Foto: World Taekwondo / Facebook
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles