Noarünnaku ohvriks langenud tenniseäss on võistluskarusselli edukalt naasnud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petra Kvitova.
Petra Kvitova. Foto: Peter Cziborra/REUTERS/Scanpix

Detsembris oma kodus ootamatu noarünnaku ohvriks langenud tenniseäss Petra Kvitova (WTA 14.) jõudis võistluskarusselli naasmise järel esmakordselt finaali. Kvitova hakkab esikohale mängima Birminghamis peetaval Aegon Classicu turniiril.

27-aastane tšehhitar oli turniiri poolfinaalis kaasmaalanna Lucie Safarova (WTA 41.) vastu 6:1, 1:0 eduseisus ning seejärel andis Safarova jalavigastuse tõttu loobumisvõidu.

Kvitova jaoks on tegemist teise turniiriga pärast noarünnaku ohvriks langemist. Kvitova läheb finaalis vastamisi austraallanna Ashleigh Barty’ga (WTA 77.), kes alistas 3:6, 6:4, 6:4 hispaanlanna Garbine Muguruza (WTA 14.).

Kvitova on vormi tõusmas just tema jaoks kõige edukamaks osutunud suure slämmi turniiri eel – Kvitova on Wimbledoni tenniseturniiril võidutsenud 2011. ja 2014. aastal. Tänavune turniir algab 3. juulil.

Mis Kvitovaga juhtus?

Detsembris tungis Kvitova Prostejovis asuvasse kodusse noaga mees ja pussitas tšehhitari, vigastades tema vasaku käe kõõluseid ja närve. Kuna Kvitova on vasakukäeline, hinnati tema vigastuspausi pikkuseks esialgu vähemalt pool aastat, kuid kahekordne Wimbledoni võitja osales juba Prantsusmaa lahtistel, kus ta kaotas teises ringis 6:7 (5:7), 6:7 (5:7) ameeriklannale Bethanie Mattek-Sandsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles