Ricciardo võitis pöörase Bakuu GP, debütant jõudis poodiumile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vormel 1 sarjas sõidetud Aserbaidžaani GP Bakuu tänavaringrajal osutus senise hooaja põnevaimaks. Arvukate avariide järel peatati sõit ajutiselt 22 ringi järel punase lipuga, et rada autotükkidest puhastada, kokkupõrked ja mitu korda rajal käinud turvaauto pöörasid aga võistlejaterivi järjestuse lõpuks pea peale. Kõige toimunu tulemusena kerkis võitjaks Red Bulli sõitja Daniel Ricciardo, kes oli startinud 10. kohalt.

Teisena lõpetas Valtteri Bottas Mercedesel ja kolmandana Williamsil debüüthooaega tegev Lance Stroll. Seejuures põrkas Bottas avaringil kokku kaasmaalase Kimi Räikköneniga ja langes sõitjaterivi lõppu, kuid tõusis sealt tagasi tippu. Strollist möödus Bottas lõpusirgel, kõigest mõnisada meetrit enne finišilippu. MM-sarja kaks esimest meest Sebastian Vettel (Ferrari) ja Lewis Hamilton (Mercedes) lõpetasid neljanda-viiendana.

Enim kõneainet pakkuv seik leidis aset just Vetteli ja Hamiltoni vahel, kui turvaauto taga sõitnud britt ühe kurvi järel hoo maha võttis. Vettel ei jõudnud piisavalt kiiresti reageerida ja sõitis Mercedesele tagant otsa ning otsustas seejärel Hamiltoni autot ka teist korda kergelt rammida. Kohtunikud karistasid sakslast selle tembu eest kümnesekundilise boksist läbisõidu ja seisa-sõida trahviga. Kuna aga ka Hamilton pidi auto küljest lahti tulnud peatoe parandamiseks boksi tulema, langes ta Vetteli selja taha ega suutnud MM-sarja liidrist enam mööduda.

Punktikohale jõudsid veel Esteban Ocon (Force India), Kevin Magnussen (Haas), Carlos Sainz Jr (Toro Rosso), McLarenile hooaja esimesed punktid toonud Fernando Alonso ja Pascal Wehrlein (Sauber). Kokku lõpetas sõidu vaid 13 meest.

MM-sarja üldliider on jätkuvalt Vettel, kellel on nüd 153 punkti. Hamilton on kogunud 139 punkti ja Bottas kolmandana 111 punkti. Ricciardo tõusis 92 punktiga neljandaks, möödudes täna katkestanud ja 73 punktiga viiendana jätkavast Kimi Räikkönenist (Ferrari). Järgmisena kihutavad vormel 1 autod kahe nädala pärast Austrias.

Enne etappi:

Aserbaidžaani vormel-1 etappi alustab parimalt stardikohalt kolmekordne maailmameister Lewis Hamilton Mercedesel. Esikolmikusse mahtusid veel soomlased Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen.

Hamilton on nüüd karjääri jooksul suutnud parima stardikoha välja sõita koguni 66 korda. Kõigi aegade rekord on 68 korraga Michael Schumacheri valduses.

Eelmisel aastal, mil Bakuu tänavaringrajal sõideti vormel 1 autodega esmakordselt, võitis võidusõidu kvalifikatsiooni võitnud Mercedese piloot Nico Rosberg.

Bakuu etapp on vormelikalendris järjekorras kaheksas, MM-üldarvestust juhib seitsme etapi järel Ferrari piloot Sebastian Vettel (141 punkti). Hamilton on teine (129), Bottas kolmas (93) ning Räikkönen nejas (73).

Kvalifikatsiooni kümme paremat:

  1. Lewis Hamilton 1.40,593
  2. Valtteri Bottas 1.41,027
  3. Kimi Räikkönen 1.41,693
  4. Sebastian Vettel 1.41,841
  5. Max Verstappen 1.41,879
  6. Sergio Perez 1.42,111
  7. Esteban Ocon 1.42,186
  8. Lance Stroll 1.42,753
  9. Felipe Massa 1.42,798
  10. Daniel Ricciardo 1.43,414
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles