Eesti jäähoki lõpetab nelja-aastase europausi

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva PSK jäähokimeeskond.
Narva PSK jäähokimeeskond. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Rahvusvaheline jäähokiliit (IIHF) avaldas klubid, kes osalevad hooajal 2017-18 tugevuselt teises eurosarjas Continental Cup. Nelja-aastase pausi järel on Narva Paemurru Spordiklubi näol esindatud ka Eesti.

Vastavalt IIHFi otsuselt alustab Narva PSK mänge teisest ringist ja kuulub ühte alagruppi Poola meistri GKS Tychy, Ukraina tšempioni HC Donbassi ja Läti meistri Riia Kurbadsiga.

Nelja meeskonna turniir peetakse 20.-22. oktoobrini Riias. Võitja kvalifitseerub 17.-19. novembrini Taanis, Rungstedis peetavale turniirile, kus osalevad ka Sheffield Steelers (Suurbritannia), Rungsted Ishockey (Taani), Minski Junost (Valgevene). Tolle turniiri kaks paremat lunastavad koha 2018. aasta jaanuaris peetavale finaalturniirile, mille võitja omab õigust osaleda hooajal 2018-19 Meistrite liigas.

Viimati mängis Eesti klubi eurosarja kaasa hooajal 2013-14, kui Tallinn Viiking-Sport võitis küll esimese faasi turniiri ja kvalifitseerus teise faasi, ent jättis Suurbritanniasse viisaprobleemide tõttu sõitmata.

Seetõttu sai Eesti Jäähokiliit IIHF-ilt 20 000 Šveitsi frangi suuruse trahvi, mis päädis paraja skandaaliga 2015. aasta kevadel, kui alaliit eemaldas medalimängude eel meistrivõistluste liidri HC Vikingi, kes oli alaliidu hinnangul Viiking-Spordi õigusjärglane, aga polnud võlga tasunud.

Nüüdseks on Viking ja jäähokiliit asjad jonksu saanud. Hooajal 2016-17 võitis Viking meistrivõistluste põhiturniiri, aga kaotas finaalseerias 2:3 Narva PSK-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles