Galerii: Taaramäe jäi grupisõidus Eesti meistritiitlita

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meeste grupisõidu Eesti meistriks krooniti hetkel lepinguta olev Gert Jõeäär, kes alistas lõpusirgel korraliku spurdiga Alo Jakini. Kolmas koht kuulus Katjuša-Alpecini ratturile Rein Taaramäele.

Võidumees Jõeäär tunnistas Tartu Postimehele, et võidumõtetega ta starti ei tulnud, sest võitles kehvavõitu enesetundega. «Ühel hetkel läks tunne paremaks, või siis teistel kehvemaks, aga jalg läks heaks õigel ajal,» rääkis Jõeäär Postimehele. Võistlus oli tema kinnitusel väga raske. Järjest tugevamaks muutunud tuul ning lauged, ent pikad tõusud võtsid lõpuks üsna läbi, tõdes ta.

Algusest lõpuni põhjagaasiga kihutamine küpsetas korralikult ära, tõdes pronksimees Rein Taaramäe. «Lõpus oli vahe juba liiga pikk ja ei saanud enam järgi,» rääkis ta viimasest ringist.

Järgmisena teeb Taaramäe kaasa 2.-9. juulini aset leidval Austria velotuuril.

Naiste grupisõidus võidutses teist aastat järjest Kelly Kalm, hõbemedali sai Mathilde Manuela Nigol ja pronksmedali teenis Merili Sirvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles