Galerii: Löw jõudis uhke tähiseni, kohtunik sai hakkama tõelise prohmakaga (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmajagude karikaturniiril pääsesid B-alagrupist edasi Saksamaa ja Tšiili. Joachim Löwi hoolealused teenisid tema 150. mängus 100. võidu, kui 3:1 alistati Kamerun. Tšiili viigistas 1:1 Austraaliaga.

Sakslased läksid peatreeneri juubelimängus pärast väravateta lõppenud avapoolaega 48. minutil Karem Demirbay väravast juhtima. Kamerun jätkas viigivärava otsimist, ent 63. minutil jäädi videokorduse tõttu platsile kümnekesi. 

Ernest Mabouka sõitis Emre Canile korkidega põlve sisse ning Kolumbia kohtunik Wilmar Roldan otsustas anda kollase kaardi. Tõsi, mitte Maboukale, vaid Sebastian Sianile. 

Kõnealune olukord, kui Ernest Mabouka tegi ohtliku liigutuse Emre Cani suunas 
Kõnealune olukord, kui Ernest Mabouka tegi ohtliku liigutuse Emre Cani suunas Foto: FRANCK FIFE/AFP

Siis aga kutsus videokohtunik Roldani kordust vaatama, mille järel andis Roldan Sianile hoopis punase kaardi. Protestimise ja publiku vilekoori jätkudes jooksis Roldan uuesti videokordust vaatama ning sai lõpuks aru, et andis kaardi valele mehele: Mabouka lahkus platsilt, Sianil lubati jääda.

Saklased kasutasid ülekaalu koheselt ära ning 66. minutil viis Timo Werner Saksamaa juba 2:0 ette. Vincent Aboubakar lõi küll 78. minutil auvärava, aga kolm minutit hiljem sai Werner taas jaole. 

Tšiili kohtub 28. juunil peetavas poolfinaalis Portugaliga, päev hiljem kohtuvad Saksamaa ja Mehhiko. Finaal on kavas 2. juulil.

B-ALAGRUPI LÕPLIK SEIS:

1. Saksamaa 7

2. Tšiili 5

3. Austraalia 2

4. Kamerun 1

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles