Venemaa jalgpalli uus häda – dopingukahtlus

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa ajalehes The Mail on Sunday esitatud väite kohaselt on kõik 23 Venemaa jalgpallikoondise koosseisus 2014. aasta MMil osalenud mängijat dopingutarvitamise kahtlusega. Fotol on Venemaa meeskond enne maailmajagude karikaturniiri mängu Mehhikoga.
Inglismaa ajalehes The Mail on Sunday esitatud väite kohaselt on kõik 23 Venemaa jalgpallikoondise koosseisus 2014. aasta MMil osalenud mängijat dopingutarvitamise kahtlusega. Fotol on Venemaa meeskond enne maailmajagude karikaturniiri mängu Mehhikoga. Foto: Adam Davy/EMPICS Sport/SCANPIX

Venemaa sporti 2015. aasta lõpust kattev dopinguvari levis eile ka jalgpalli kohale – väidetavalt lasub dopingureeglite rikkumise kahtlus kõigi 2014. aasta MMil Venemaa koondisesse kuulunud jalgpallurite kohal.

Nagu Venemaa sporti viimase aasta jooksul raputanud skandaalide puhul kombeks, on lähteallikaks eelmise aasta detsembris avaldatud rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) palgatud sõltumatu uurija Richard McLareni raport Venemaa dopingurikkumiste kohta.

Faktis, et McLareni raportis on ära toodud 33 jalgpalli puudutavat juhtumit, uudist pole, sest see ilmnes juba eelmise aasta detsembris ja FIFA president Gianni Infantino lausus toona: «Kõige McLareni raportis leiduva ja jalgpalliga seonduvaga tegeleb meie distsiplinaarkomisjon. Kui ilmneb vajadus rakendada sanktsioone, siis teeme seda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles