Eesti jalgpalli tippnelik asub ettevaatlikult Euroopat vallutama

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju võitles mullu tugeva Türgi klubi Osmanlisporiga mehiselt, ent jäi siiski kaotajaks.
Nõmme Kalju võitles mullu tugeva Türgi klubi Osmanlisporiga mehiselt, ent jäi siiski kaotajaks. Foto: Sander Ilvest

Eesti jalgpalliklubide iga-aastane tõehetk on jälle käes. Täna õhtul teeb valitsev meister Infonet otsa lahti tänavuste euromängudega, kohtudes Maltal sealse Hiberniansiga, neljapäeval algab ka Nõmme Kalju, Flora ja Levadia euroteekond. Kes neljast suudab Eesti lippu Euroopas kõrgel hoida ja kas keegi peab taas kodumurule naasma, saba jalge vahel?

Infoneti kodune hooaeg on seni olnud kõike muud kui roosiline. Liidrist Florast ollakse maas juba 20 punktiga ja realistlikult vaadates tuleb ennekõike tegeleda pronksikoha püüdmisega. Sellestki lahutab lasnamäelasi praegu üheksa punkti, sõnaga – ees ootab raske töö.

Suurtest mängudest lähirivaalidega pole Infonetil tänavu pea midagi ette näidata, kuuest kohtumisest kolmikuga Kalju-Levadia-Flora on saadud täpselt üks punkt. Mullu esmakordselt eurosarjas osaledes läbiti tuleproov šotlaste Heart of Midlothiani vastu hindele kolm pluss – kahe mängu kokkuvõttes kaotati küll üsna kindlalt, ent mõlemas mängus suudeti skoori teha ja häbisse ei jäädud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles