Repliik: Kolm vajalikku sammu, mis muudaksid jalgpalli videokordused palju paremaks

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa - Kamerun jalgpallimatš maailmajagude karikaturniiril seisis videokorduste kasutamise tõttu neli minutit ja 12 sekundit järjest.
Saksamaa - Kamerun jalgpallimatš maailmajagude karikaturniiril seisis videokorduste kasutamise tõttu neli minutit ja 12 sekundit järjest. Foto: Nina Zotina/Sputnik/Scanpix

Jalgpalli maailmajagude karikaturniiril polnud pühapäev videokohtunike ja -korduste jaoks hea päev, sest Kolumbia kohtuniku Wilmar Roldani juhitud  Saksamaa-Austraalia kohtumisel õnnestus näha peaaegu kõiki süsteemi varjukülgi.

Mänguseisak kestis neli minutit ja 12 sekundit, mille jooksul karistati esmalt kaks korda vale mängijat. Eelmise aasta septembris videokohtunike süsteemi tutvustades sõnas FIFA kohtunike juht, šveitslane Massimo Busacca, et intsidentide ülevaatamine ei tohiks «võtta aega üle viie-kuue sekundi». Saksamaa-Kamerun mängus oli ajakulu 252 sekundit ehk Busacca poolt (ambitsioonikaks) eesmärgiks seatust 42 korda suurem. Kuidas säärase farsi kordumist välistada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles