Millised on Kaia Kanepi võimalused jõuda Wimbledoni põhiturniirile?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: SANG TAN/AP

Endine Eesti esireket Kaia Kanepi alustab täna Wimbledoni kvalifikatsiooniturniiri. 32-aastasele eestlannale on see pärast aastast vigastuspausi alles teine turniir. Kanepi teekonna pikkust Wimbledonis on keeruline ennustada, sest tema kahjuks räägib pikk mängupaus, ent kasuks jällegi kogemused.

Kanepi pääses Wimbledonile tänu kaitstud rankingule, mis lubab tal osaleda ka aasta viimasel suurel slämmil US Openil. Viimase võistlusmängu pidas ta 10. juunil, kui võitis 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga Esseni turniiri finaali. Tegelikult soovis eestlanna enne Wimbledoni osaleda ka pühapäeval lõppenud Mallorca turniiril, kuid jäi esimesena turniiri ukse taha. Just mängupraktika puudus on Kanepi suurim nõrkus.

«Ma arvan, et Kaial saab päris keeruline olema, just pika pausi tõttu. See ei väljendu füüsises, vaid mängukogemus kaob ära. Kui ta kvalifikatsioonist läbi tuleb, on juba hästi,» ütles Kanepi kunagine treener Märten Tamla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles