Karpak hoiab MK-etapil 20. kohta

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Täna hommikul tervitas Hispaaniasse Palmale Rahvusvahelise Purjetamisliidu ISAF Maailma Karika kolmandale etapile, Trofeo S.A.R. Princesa Sofia regatile kogunenud tuhandet purjetajat täielik tuulevaikus. Pealelõunal hakkas aga merebriis vaikselt jõudu koguma ning kümnes olümpia- ning ühes paraolümpiaklassis võistlevad sportlased suundusid merele, et jätkata heitlemist laupäeval toimuvasse medalisõitu pääsemise nimel.

Finn klassi kuldlaevastikus purjetab koguni kaks Eesti sportlast. Deniss Karpaki (Karpak Sailing Team) saagiks olid täna sõidutulemused 20 ja 24, mis annavad talle kokku 20. koha. Harles Liiv (ESS Kalev Jahtklubi) seilas finišisse 30nda ja 38ndana ja paikneb 31. positsioonil. 82 võistlejaga klassis oli täna vaieldamatult tugevaim britt Ben Ainslie, kes hoiab ka kokkuvõttes esimest kohta.

Õdedele Marjaliisa ja Elise Umbile (Purjespordiselts Maru) ei olnud tänane võistluspäev päris sama soodne kui eilne, lisandunud 36. ja 24. tulemus tähendavad tiimile 470 naiste klassis purjetava 49 paatkonna seas avaseeria finaalpäeva eel 27. kohta. Seni kindlalt liidripositsioonil olnud jaapanlannad Ai Kondo ja Wakako Tabata on langenud kolmandaks, lastes juhtima Iisraeli naiskonna Gil Cohen – Vered Buskila.

Kvalifikatsiooni tulemuste alusel Laser Standardil hõbegruppi võistlema jäänud Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) tulemusteks kujunesid 4. ja 7. koht, asetades sportlase üldkokkuvõttes 127 mehe konkurentsis 47ndaks. Argo Vooremaa (KJK) saagiks olid täna finišikohad 19 ja 15 ning ta hoiab hetkel 61. positsiooni. Liidrikohale on taas kerkinud austraallane Tom Slingsby.

Purjelaudur Johannes Ahun lisas täna oma punktiskoori kohad 51 ja 50, paiknedes hetkeseisuga 44. positsioonil. Henri Kaar (Team Extreme) lõpetas päeva esimese võistlussõidu 56. tulemusega, teises aga paraku finišikohta kirja ei saanud. Kokkuvõttes hoiab Kaar RS:X klassis seilava 66 mehe hulgas 62. asetust.  Täna mõlemad sõidud võitnud hollandlane Dorian van Rijsselberge püsib endiselt esikohal.

Klassi 49er hõbelaevastikus seilasid Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) välja kohad 28, 39 ja 36, homme toimuvatesse viimastesse finaalsõitudesse läheb meeskond vastu 61. positsioonilt. 69 paadi seas hoiavad kõrgeimat kohta prantslased Manu Dyen ning Stephane Christidis.

Reedeni purjetatakse 49er, Finn ja Laser Standard klassides finaalsõidud kuld-, hõbe- ja pronkslaevastikes, kuhu pääsejad selgusid kvalifikatsiooni tulemuste alusel. Väiksema võistlejate arvuga 470 naiste ja RS:X klassides sõidetakse avaseeria lõpuni ühes grupis. Laupäeval lõppeb regatt kõigile võistlevatele klassidele medalisõiduga, kuhu pääsevad 10 paremat paatkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles