Penaltil eksinud Infoneti Meistrite liiga debüüt lõppes pettumusega

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna FC Infoneti mängijad peavad Maltalt naasma noruspäi.
Tallinna FC Infoneti mängijad peavad Maltalt naasma noruspäi. Foto: Erik Prozes / Postimees

Valitsev Eesti jalgpallimeister Tallinna FC Infonet debüteeris Meistrite liigas, kui kaotas Euroopa tugevaima sarja esimese kvalifikatsiooniringi avamängus võõrsil 0:2 Paola Hiberniansile, kes on 12-kordne Malta meister. 

Infonet teenis juba kohtumise 5. minutil suurepärase võimaluse väravaarve avamiseks, kuid penaltipunktilt eksis Kirill Nesterov, kelle vasakule nurka suunatud löök jäi ilmselgelt nõrgaks ning vastaste väravavaht Andrew Hoggil polnud mingeid raskusi. Ehkki valitsev Eesti meister end pärast eksimust heidutada ei lasknud ning pigem domineeris mängu, siis avapoolaja lõpp kujunes 30-kraadilises keskkonnas äärmiselt raskelt, kuid õnneks suudeti hoida oma värav puutumatuna. Negatiivse asjaoluna pidi Infonet tegema aga enne pausile minekut sunnitud vahetuse, kui Roman Nesterovski asemel jooksis väljakule 39-aastane vanameister Andrei Kalimullin.

Kui teise poolaja alguses oli Infonetil paar head võimalust, millest tähelepanuväärseimana saab välja tuua Albert Prosa 53. minutil tekitatud variant, siis paraku jäi vajaka realiseerimisosavusest. Sedapuhku pidi 55. minutil tribüünile sammuma Infoneti abitreener Sergei Bragin, kuna mees polnud rahul peakohtuniku tegutsemisega, misjärel Bragin avaldas oma meelsust, kuid kohtumise jooksul mitmeid hoiatuskaarte jaganud vilemees seekord treenerile mitut võimalust ei andnud.

Seitse minutit hiljem jäi Infonet hoopis kaotusseisu, kui karistuslöögist antud tsenderduse suunas peaga Matvei Igoneni valvata värava ristnurka brasiillane Jorginho. Tabamus andis Malta meeskonna mängijatele indu juurde, mida kinnitab tõik, et 72. minutil löödi taaskord standardolukorrast (täpsemalt nurgalöögist) oma teine värav, mille autoriks märgiti Björn Kristensen.

Ehkki Infonet vahetas sisse nii Vladimir Voskoboinikovi kui ka Sergei Tumasyan, oli kohtumise lõpu eel õhus pigem Hiberniansi kolmas tabamus kui Infoneti teine. Nii ollakse enne järgmisel teisipäeval Tallinnas toimuvat korduskohtumist raskes seisus, ehkki mängupildi järgi oli vastane täitsa mängitav.

Enne mängu:

Esimest korda 2002. aastal loodud Infoneti ajaloos tehakse kaasa Meistrite liigas, kui minnakse vastamisi Malta tugevaima meeskonna Hiberniansiga ning seda võõral väljakul, kus pidavat täna olema vähemalt 30-kraadine kuumus.

Infoneti kodune hooaeg on seni olnud kõike muud kui roosiline. Liider Florast ollakse maas juba 20 punktiga ja realistlikult vaadates tuleb ennekõike tegeleda pronksikoha püüdmisega. Sellestki lahutab lasnamäelasi praegu üheksa punkti, ühesõnaga – ees ootab raske töö.

Suurtest mängudest lähirivaalidega pole Infonetil tänavu peaaegu midagi ette näidata, kuuest kohtumisest kolmikuga Kalju-Levadia-Flora on saadud täpselt üks punkt. Mullu esimest korda eurosarjas osaledes läbiti tuleproov šotlaste Heart of Midlothiani vastu hindele kolm pluss: kahe mängu kokkuvõttes kaotati küll üsna kindlalt, ent mõlemas mängus suudeti skoori teha ja häbisse ei jäädud.

Hibernians on Malta valitsev meister, kes suutis tunamullu Meistrite liiga eelringis kodus alistada 2:1 Tel Avivi Maccabi, ent kaotas teise mängu võõrsil 1:5. Viimased 11 korda, kui eurosarjas on osaletud, pole avaringist edasi pääsetud, seega peaks ta olema Infonetile igati jõukohane vastane.

Kuigi mullu Infoneti Eesti meistriks vedanud heast kaitsest pole palju järel – sel aastal on 17 liigamängus suudetud oma värav puhtana hoida vaid neljal korral –, räägivad nende kasuks kaks asjaolu. Esiteks kogemused: Dmitri Kruglov, Aleksandr Dmitrijev, Andrei Kalimullin ja Vladimir Voskoboinikov on palju näinud-teinud, raskesse olukorda sattudes võib sellest tulu tõusta. Teiseks lõppes Malta liigahooaeg juba 6. mail ehk Infonetil on märksa enam mängupraktikat.

Kui Infonet suudab maltalased seljatada, on teises eelringis nende vastane Austria meisterklubi Red Bull Salzburg, kes mängib Euroopas FC Salzburgi nime all. Euroopas rühiti SV Salzburgi nime all 1994. aastal isegi UEFA karikasarja finaali, kus küll kaotati Milano Interile. Järgmisel hooajal mängiti Meistrite liiga alagrupiturniiril, mullu jõuti Meistrite liigast aga vaid kukesammu kaugusele – viimases eelringis kaotati Zagrebi Dinamole kahe mängu kokkuvõttes lisaajal 2:3.

Rahast rääkides, siis avaringis mängimise eest teenib Infonet 220 000 eurot, teise ringi pääsemisel lisandub sellele 320 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles