Kommentaar: Superliiga, mis nii super enam polegi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2004. aastal võitis Eesti meeskond koduse Superliiga, kui koosseisus oli Kristjan Rahnu, Madis Kallas, Päärn Brauer ja Indrek Turi.
2004. aastal võitis Eesti meeskond koduse Superliiga, kui koosseisus oli Kristjan Rahnu, Madis Kallas, Päärn Brauer ja Indrek Turi. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Samal ajal kui tuhanded eestlased naudivad laulu- ja tantsupidu, rassib Euroopa mitmevõistluse eliit Kadriorus esimestel Euroopa mitmevõistluse võistkondlikel meistrivõistlustel. Mõjub irooniliselt, et kui varem on koduse jõuproovi eel tekitanud probleeme just Eesti koondise oodatust nõrgem koosseis, siis tänavu on koondis hea, aga vastased kasinad.

Superliiga formaadi muutmise eesmärk oli saada rohkem maailmajao paremaid mitmevõistlejaid võistlusest osa võtma, kuid osalemisnimekirjas see paraku ei kajastu. Kuna Venemaa on endiselt võistluskeelu all, lisaks Eesti, Prantsusmaa, Ukraina, Suurbritannia, Poola, Šveitsi ja Valgevene kõrval lisab mõõduvõtule vürtsi Saksamaa (Euroopa edetabelis on hooaja edetabeli esikümnes kaks naist ja neli meest, Rico Freimuth püstitas tippmargi 8663 punkti), kuid nood otsustasid üsna selle sajandi alguses tiimivõistlusest loobuda ja keskenduvad tiitlivõistlustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles