Contadori abiline jäi enne Touri EPO-ga vahele

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Cardoso
Andre Cardoso Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano/imago/Sirotti

Itaalia velotuuri 14. kohaga lõpetanud Trek-Segafredo rattur Andre Cardoso on vahele jäänud EPO-ga. Vähemalt tema A-proovid viitavad sellele, B-proovi tulemusi pole veel avalikustatud.

Portugallane andis positiivse proovi 18. juunil. Cardoso oli ka Trek-Segafredo Tour de France’il startivate sportlaste nimekirjas ning pidi olema üks Alberto Contadori abilistest.

Praeguseks on ta aga meeskonnast eemaldatud, seda vähemalt kuni B-proovi tulemuste avalikustamiseni. Kui aga B-proov osutub positiivseks, võib ratturit oodata nelja-aastane võistluskeeld.

«Mina usun puhtasse sporti ning olen end alati pidanud puhtaks sportlaseks, kuid mõistan, et praegune olukord toob minu kohale tumedad pilved. Mitte ainult minu, aga ka meie spordi ja meeskonna kohale,» kirjutas Contador pärast meeskonnakaaslase vahelejäämist sotsiaalmeediasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles