Tänak ootab Poola taevast reedest vihma: see on meile hea (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: /imago/Crash Media Group

Poola ralli teeninduspargis kohtas palju Eesti autospordifänne vaatamata sellele, et oli alles kolmapäev. Kõige terasemalt puuriti mõistagi M-Spordi tiimi boksi, kus askeldas Ott Tänak – juuni algul Sardiinias oma elu esimese MM-etapi võitnud saarlane. Ka boksiala sees tiirles Tänaku ümber tavapärasemast suurem hulk ajakirjanikke. Eks mullu siin eelviimasel katsel käest libisenud rallivõidu tõttu oleks huvi meie mehe tegemiste vastu niigi tavalisest suurem, aga esimene võit on teinud saarlasest veelgi ihaldatuma artikli.

«Kui aus olla, jahtisin võitu juba Argentinast saati,» vastas Tänak esimesele küsimusele, mis oli mõistagi seotud tema ja kaardilugeja Martin Järveoja triumfiga Sardiinias. «Hooaja algus oli meil veidi nii ja naa, Rootsis olime esikohale väga lähedal, aga Jari-Matti Latvala oli viimasel päeval liiga kiire, ja seejärel oli Mehhiko veidi keerulisem ralli. Aga pärast seda oli mul selge siht võit enne Poolat kätte saada, sest siin pannuks inimesed mulle suurema pinge peale. Nüüd on töö tehtud, surve leevendatud ja Poolasse kergem tulla.»

Mullu jäi Tänakul Poolas võit saamata õnnetu rehvipurunemise tõttu eelviimasel kiiruskatsel – temale rehve tarninud DMACKi firma toodangut lõhkus üks kivi erilise hoolega, samas kui Michelini mehed sõitsid keerulisest kohast mureta üle. Nõnda langes Tänak teiseks, rallivõidu võttis lõpuks Andreas Mikkelsen. Võidumõtted on Tänakul peas tänavugi («Ma ei näe põhjust, miks me ei peaks konkurentsis olema.») ja Toyota esisõitja, MM-sarjas kolmandat kohta hoidva Jari-Matti Latvala hinnangul on meie mees Poolas võidule suisa suursoosik.

Kas Tänakul õnnestub võita kaks rallit järjest, on aga kinni juba sajas pisidetailis – näiteks ennustatakse Põhja-Poola vihmast nädalavahetust, mis peaks neljandana startivat saarlast soosima. Samas märga ilma on lubanud juba teisipäevast ja eile õhtuks polnud sadanud veel piiskagi. «Praegu tundub, et vihmavõimalus püsib, ja see on meile hea. Kui sajab, on Sebastieni (Ogier, tiimikaaslane ja MM-sarja juht) seis suurepärane, aga ka meil kolmandana teel olla üpris soodne – ikka parem kui kuivas ilmas võidelda tagantpoolt (puhtal teel) startijatega,» spekuleerib Tänak.

Postimees on Mikolajkis kohal ning toob kogu värskeima info eesootava rallinädalavahetuse jooksul lugejateni!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles