Galeriid: Florale ja Levadiale eurosarjas valusad kaotused, Kaljule napp võit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa liiga kvalifikatsiooniturniiri avaringis madistasid neljapäeval kolm Eesti tippklubi. Esimesena käis väljakul FC Levadia, kes kaotas avamängus Pärnu rannastaadionil 0:2 iirlaste Cork Cityle. Tund aega hiljem kõlas avavile Tallinnas, kui Lilleküla staadionil suutis Nõmme Kalju raskustega 2:1 üle mängida Fääri saarte meeskonna B36 Torshavni. Viimasena asus võistlustulle Eesti meistrivõistluste liider FC Flora, kes kaotas võõrsil 0:2 sloveenide NK Domžalele. Kõikides seeriates peetakse korduskohtumised järgmisel nädalal.

Euroopa liiga esimese eelringi avamängud

FC Levadia – Cork City 0:2

Väravad: 43. Buckley, 82. Beattie

Eemaldamine: 42. Manga

Nõmme Kalju – B36 2:1

Väravad: 13. Tjapkin, 79. Dmitrijev – 49. Johannesen

NK Domžale – FC Flora 2:0

Väravad: 77. Repas, 90. Žužek

ENNE MÄNGE:

LEVADIA - CORK

Et Kadrioru staadionil toimub sel nädalavahetusel esimene mitmevõistlejate EM ning pealinnast teist sobilikku mängupaika ei leitudki, sõidab Levadia «kodumängu» pidama sootuks suvepealinna Pärnusse. Külaliseks on Iirimaa kõrgliiga mullune hõbe ja tänavune ülikindel liider Cork City.

Viimase kümnendi jooksul on iirlased eurosarjas mänginud harva, kuid mullu jõuti Euroopa liigas kolmandasse eelringi, kus kaotati 1:3 hilisemale veerandfinalistile Genkile. Ehkki Iiri liiga pole UEFA arvestuse järgi Eestist väga palju tugevam, on Cork City noorust ja kogemusi edukalt kombineeriv meeskond, kes on viimasest 23 ametlikust mängust võitnud 22.

Palju kehvem pole muidugi ka Eesti klubi saldo, sest kui Cork tunnistas viimati kaotust mullu 28. oktoobril, siis Levadia 18. oktoobril. Eesti mõistes väga võimsas ründeliinis võib sähvatus tulla kust tahes ning Igor Prinsi treenerikäekirja arvestades ei pruukinud hiljutine ootamatu 1:1 viik Sillamäega mängijate motivatsiooni tõstmiseks sugugi halb olla.

NÕMME KALJU – B36 TORSHAVN

Nõmme Kalju vastane on vähemalt paberil sobivaim – Fääri saarte mullune neljas ja selle hooaja viies meeskond B36 Torshavn. Muide, seda meeskonda ei maksa segi ajada HB Torshavniga, kes on tulnud saareriigi meistriks 22 korda ja kaotas mullu Euroopa liiga avaringis Levadiale 1:3.

Fääri saarte 11-kordne meistermeeskond B36 on Euroopas saanud esimesest ringist edasi 16 katsest vaid kahel.

FLORA - DOMŽALE

Kodus uskumatus hoos (15-mänguline võiduseeria) jätkav Flora on varasemal 22 hooajal eelringist edasi pääsenud vaid korra. Domžale on Sloveenia liiga mullune neljas meeskond, riigi meistriks on tuldud kaks ja karikavõitjaks samuti kaks korda. Euroopa liigas jõuti aga eelmisel hooajal kolmandasse eelringi, kus kaotati inglaste West Ham Unitedile, ehkki avamäng võideti kodus 2:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles