Lindsey Vonn ei vannu uuenduse läbisurumisel alla

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn
Lindsey Vonn Foto: imago sportfotodienst/imago/Eibner Europa

Mäesuusatamise olümpiavõitja Lindsey Vonn ei jäta jonni ning usub jätkuvalt, et saab ühel päeval meestega võistleda. Vonn teatas eile, et teda ei huvita ka Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) otsus – tema hakkab meestega võistlema, vahendab USA Today.

Juba jaanuaris teatas karjääri jooksul naiste konkurentsis rekordilised 76 MK-etappi võitnud mäesuusataja usub, et just MK-etappide võitude arv peaks olema piisav põhjus ta meestega starti lubada.

«Treenin meestega kogu aeg ja ma tõesti naudin seda. Nad suruvad mind pidevalt tagant ning aitavad mul paremaks saada. Teen oma parimad sooritused alati meeste vastu suusatades. Ma pean nendega nõu, vaatan, mida nad teevad, ning seetõttu suusatan kiiremini,» lausus Vonn.

Vonn soovis meestega võistelda Albertas Lake Louise’is toimuval MK-etapil, kuid FIS tema ettepanekusse jätkuvalt just suurima õhinaga ei suhtu. «Üks punkt, mida kõik alahindavad, on tõik, et peame andma kõigile võrdsed õigused,» sõnas naiste sõitude rajadirektor Atle Skaardal FISi koduleheküljel.

«Kui naistel on lubatud meestega võistelda, peab ka meestel naistega võistlemiseks luba olema. Ja ma pole kindel, et see on suund ,kuhu tahame minna.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles