Fotod: Saksamaa jõudis alles neljanda Euroopa riigina MMi eelsel suurturniiril finaali

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmajagude karikaturniiri poolfinaalis alistas Saksamaa 4:1 Mehhiko ning pääses esmakordselt sel turniiril finaali.

Saksamaa pani oma võimu kohaselt maksma, kui 6. ja 8. minutil tegi skoori Leon Goretzka. 59. minutil tegi seisuks 3:0 Timo Werner. 89. minutil lõi Marco Fabian ühe värava tagasi, kuid lõppseisu 4:1 vormistas esimesel lisaminutil ikkagi Amin Younes.

Saksamaast sai aasta enne MM-finaalturniiri peetava maailmajagude karikaturniiri ajaloos alles neljas Euroopa riik, kes esikohamänguni jõudnud. Varasemalt on tiitlile mänginud Taani, Prantsusmaa ja Hispaania. Esikohani on jõudnud neist Taani ja Prantsusmaa.

Nelja esikohaga on sel turniiril läbi aegade kõige edukamaks riigiks olnud Brasiilia, kes on võitnud ka kolm viimast turniiri.

Saksamaa läheb pühapäevases finaalis vastamisi nüüd Tšiiliga. Meeskonnad kohtusid omavahel juba ka alagrupiturniiril ning toona lõppes mäng skooriga 1:1.

Venemaal toimuval turniiril tavapärastele varumeestele võimaluse andnud Saksamaa on seni näidanud head mängu – B-alagrupis koguti kolme mänguga seitse punkti ja nopiti esikoht.

Mehhiko kogus A-alagrupis kolme kohtumisega samuti seitse punkti, kuid neil tuli leppida Portugali järel teise kohaga.

Postimees.ee toob kell 21.00 algava kohtumise põnevamad hetked lugejateni.

Maailmajagude karikaturniiril on esimene finalist juba selgunud, kui kolmapäeva hilisõhtul alistas Tšiili penaltiseeria järel Portugali. 0:0 lõppenud normaal- ja lisaaja järel võitis Tšiili penaltitega 3:0.

Maailmajagude karikaturniiri finaal peetakse pühapäeval kell 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles