Hirmuäratav lust ja lillepidu Poolas

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak kihutamas Poola MM-rallil.
Ott Tänak kihutamas Poola MM-rallil. Foto: M-Sport

Täna saab tõega alguse autoralli MM-sarja kõige kiirem etapp, Poola ralli. Esimest korda mõõdavad piloodid 2017. aastaks võimsamaks ehitatud masinatega üliväledaid kruusateid. «Need elajad (autod – V. V.) on meeletult kiired. Tänu aerodünaamikale on nendega võimalik kõikjal põhjagaasiga sõita,» tõdeb Toyota kollanokk Esapekka Lappi. «Natukene olen hirmul.»

Uue põlvkonna WRC autode kiiruserekord kuulub Ott Tänaku nimele, kes võitis Rootsi ralli üheksanda kiiruskatse keskmise kiirusega 137,8 kilomeetrit tunnis. Poola ralli on aga veelgi tempokam – enamgi kui kaua aega MM-sarjas seda krooni kandnud Soome mõõduvõtt. «Minu hinnangul on see palju kiirem ralli. Pidamine pole küll nõnda hea kui Soomes, aga siin saad alati põlde ja teeääri lõikamiseks ära kasutada, et kurve veel kiiremini võtta,» selgitab Lappi, kust vahe tema koduralliga sisse tuleb.

Et soomlase jaoks on tegu alles kolmanda võistlusega WRC autol, siis teda võivad need kiirused veel kohutada. Kogenumad sõitjad – ka need, kel on vöö vahel seni vaid seitse rallit, mõistavad aga juba uusi väljakutseid nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles