Soome noor rallisensatsioon võib tuleval hooajal kihutada M-Spordi värvides

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Rovanperä Tallinna rallil.
Kalle Rovanperä Tallinna rallil. Foto: Timo Anis

16-aastane Soome ralliäss Kalle Rovanperä plaanib järgmisel hooajal osaleda WRC-autoga kuuel MM-rallil. Lisaks soovib ta osaleda Suurbritannia meistrivõistlustel.

Soome valitsus on noore talendi edasise karjääri teinud veidike lihtsamaks, kuna lubab tal juba 1. oktoobril 17-aastaselt sooritada autojuhilubade eksami. Nii on Rovanperäl võimalus järgmisel aastal osaleda rohkematel rallidel, kirjutab Autosport.

Sel aastal plaanib Rovanperä osaleda juba Suurbritannia MM-rallil, kuid igal pool nii noor mees veel oodatud ei ole. Näiteks Monte Carlo rallil saab sportlane starti asuda alles 18-eluaasta täitumisel.

Kindlasti osaleb Rovanperä järgmisel aastal Mehhiko, Argentina, Soome, Suurbritannia ja Austraalia rallidel.

Soomlase mänedžer Timo Jouhki soovib, et tema hoolealune osaleks lisaks MM-sarjale ka Suurbritannia meistrivõistlustel. Legendaarne Jouhki on mänedžeriks olnud Harri Rovanperäle (Kalle Rovanperä isa), Tommi Mäkinenile ja Jari-Matti Latvalale.

Ametlikult ei ole veel teatatud, millise autoga Rovanperä järgmisel hooajal MM-sarjas kihutab. Jouhkil on ajalooliselt olnud head sidemed aga M-Spordi ja selle bossi Malcolm Wilsoniga.

«Oleme Kallega koostöö tegemisest väga huvitatud. Ta on noor sõitja, keda ootab ees suur tulevik,» on Wilson öelnud. «Oleme Kalle, Timo ja Harriga asju arutanud, kuid ühtegi kokkulepet veel ei ole.»

Talendikas Rovanperä on juba näiteks testinud Toyota WRC-autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles