Galerii: sinimustvalge meri ehk eestlased teevad Poola rallist Tänakule koduvõistluse

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poola ralli neljapäevane võistluspäev polnud pikk – hommikul sõideti testi-, õhtul publikukatse. Lisaks oli kesknädal vaevu möödas ehk kõik Eesti rallisõbrad polnud veel tööikkest pääsenud ja Poola jõudnud. Ometi kohtas meie rahvuslippe 4000 elanikuga Mikolajki linnas kõikjal.

Teeninduspargi kõrval kulgevale publikukatsele jõudes tekkis siinkirjutaja hinge väike hirm, kas nädalavahetusel toimuvaks laulu- ja tantsupeoks ikka sinimustvalgeid lippe jagub. Kangesti tundus, et enamik lippe oli leidnud rallifännidega tee Poola. Järgnevad numbrid ei püüdle absoluutse tõe poole, vaid on umbkaudseks hinnanguks, kui suur toetajaskond Ott Tänakule ning Martin Järveojale siinsel rallil pöialt hoiab: kui pisemaid Eesti lippe lehvis Mikolajkis hoomamatu arv, siis suuremaid võis tuules lehvimas kokku lugeda üle 60. Mõne kogenuma rallisõbraga juttu vestes sai eestlaste koguarvuks katsel hinnatud 1000-1500 hinge – seda neljapäevase rallipäeva õhtul. Tõeline Eesti invasioon peaks lahti minema reedel, kui kohale jõuavad needki rallifännid, kes ülemuselt vaid ühe lisavabapäeva välja suutsid kaubelda.

Reedene võistluspäev algab Poolas Eesti aja järgi 8.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles