Pijpers: kordusmängus tuleb kohe rünnata, muud võimalust ei ole

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora peatreener Arno Pijpers.
FC Flora peatreener Arno Pijpers. Foto: Sander Ilvest

FC Flora sai Euroopa liiga esimese eelringi avamängus valusa kaotuse, kui võõrsil jäädi 0:2 alla sloveenide Domžalele. Seejuures lõid võõrustajad väravad alles 77. ja 90. minutil. Flora peatreeneri Arno Pijpersi sõnul pani just teine värav florakad korduskohtumise eel sundseisu.

«0:2 kaotusseis paneb meid kordusmängu eel väga raskesse olukorda. Meil tuleb koduväljakul pakkuda atraktiivset mängu. Peame üritama kohe väravat lüüa,» tunnistas Pijpers Postimehele. «Üritame teha kordusmängu kõik, et kiirelt väravani jõuda. See muudaks ka vastased närvilisemaks ning kõik võimalused oleksid alles. Kindlasti ei anna me veel alla.»

Avamängule tagasi vaadates tunnistas Pijpers, et vastane oli aktiivsem ja tegi tabamuseni jõudmiseks kõik võimaliku.

«Vastane mängis täpselt niimoodi nagu kodumeeskond peab mängima,» sõnas Flora peatreener. «Nad surusid meie kaitset väga kõvasti. Nad üritasid meid murda kõrge tempoga. Mängisime hästi, kuid pean olema aus, et väga palju võimalusi me luua ei suutnud. Vastane pidi lõpus võtma juba veidike riske. See tähendab tavaliselt, et teisel meeskonnal tekib kontrarünnakuks võimalusi või kannab hoopis surve vilja. Seekord tekkisid võimalused vastastel.»

Kuigi Domžale lõi mõlemad väravad kohtumise lõpus, siis Pijpersi sõnul ei olnud tegemist vastaste parema füüsilise valmisoleku ja eestlaste väsimisega.

«Teisest väravast on tõesti kahju. See teeb ikka olukorra kordusmänguks raskeks. Siiski ütleksin, et füüsilise poole pealt oli meil kõik korras. Füüsises ei olnud küsimus. Lõpuks tegid vastased oma vahetustega meie elu raskeks,» tõdes Pijpers.

«Peame Eestis vaeva nägema, et mängutempo oleks kõrgem. Asjad on paremaks läinud, kuid tööd tuleb edasi teha. On selge, et Sloveenia liiga on hea tasemega ja sealsed tippklubid mängivad head jalgpalli,» sõnas hollandlane lõpetuseks.

Korduskohtumine peetakse 6. juulil Tallinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles