Penaltikunn Bravo oli imeline, aga maailmarekordist jäi puudu

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšiili väravavaht Claudio Bravo tõrjus maailmajagude karikaturniiri poolfinaali penaltiseerias kõik kolm Portugali 11 meetri karistuslööki.
Tšiili väravavaht Claudio Bravo tõrjus maailmajagude karikaturniiri poolfinaali penaltiseerias kõik kolm Portugali 11 meetri karistuslööki. Foto: Stanislav Krasilnikov/Stanislav Krasilnikov/TASS

Tšiili mängib pühapäeval maailmajagude karikaturniiri finaalis suuresti tänu väravavaht Claudio Bravole, kes tõrjus poolfinaali penaltiseerias kõik kolm Portugali lööki. Fantastiline partii, aga mitte jalgpalliajaloo hiilgavaim.

Nimelt jäi Bravol maailmarekordist üks tõrje puudu ning tema ohvriks langenud portugallased Ricardo Quaresma, Joao Moutinho ja Nani võivad end (soovi korral) lohutada faktiga, et FC Barcelona on neist tänu 1986. aasta Meistrite liiga finaalile veel kehvem!

Barcelona kohtus toona esikohamatšis Bukaresti Steauaga ja kaotas 0:0 seisuga lõppenud normaal- ja lisaajale järgnenud penaltiseeria 0:2, kusjuures Rumeenia klubi väravavaht Helmuth Duckadam tõrjus kõik neli Barcelona mängijate lööki. Barcelona puurivaht Urruti pareeris kaks lööki neljast, ent tavapäraselt hiilgepartiid tähistavast 50-protsendisest edukusest polnud tol õhtul miskit tolku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles