«Nende mudaste ketsidega lähed täna naistesse?» (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: @World/M-Sport

Rallifänluse olemust on raske selgitada. Näiliselt täiemõistuslikud inimesed istuvad nädalavahetuse alguses autosse, sõidavad pool ööpäeva Poola, et siis istuda tunde ja tunde vihma ning marutuule käes. Ja seda kõike milleks? Et näha iga kolme minuti tagant, kuidas vaid paar sekundit vaateväljas püsiv rallimasin hoomamatu kiirusega mööda tuhiseb. Mõttetu? Ilmselt. Aga asendamatu elamus!

Hyundai meeskonna boksihoone teise korruse aknast neljapäeva õhtul Poola MM-ralli teenindusala piiludes avanes sürreaalne vaatepilt: teel publikukatsele möödus sealt pool tosinat sinimustvalget lippu minutis. Katsel endal ootas hiliseid saabujaid tõeline lipumeri: jätmata lugemata fännide põskedele värvitud või autoaknast väljapiiluvad trikoloorid, sai kokku lugeda vähemalt 63 Poola sinitaevas lehvivat suurt Eesti lippu.

Ent publikukatse on rallimaailmas anomaalia – kunstlikult loodud paarisrada, mille eesmärk on pakkuda fännidele elamust, kuidas kaks sõitjat üksteiselt mitte midagi määraval lühikesel mõõduvõtul võistlevad. See on steriilne nagu ühisstart murdmaasuusatamises, ei meeldi ühelegi tõsisele Eesti rallifännile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles