Latvala: olen teinud palju vigu, kuid minu karjäär päästeti

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Norbert Barczyk/PressFocu/SIPA/Norbert Barczyk/PressFocu/SIPA/Scanpix

Käimasoleva autoralli MM-sarja hooaja eel ei osatud arvata, et soomlane Jari-Matti Latvala suudab sekkuda MM-tiitli heitlusesse. Reaalsuses on Latvala saanud Toyotaga end hästi liikuma ning ta usub, et Toyota boss Tommi Mäkinen aitas tema karjääri päästa.

Latvala jäi eelmise hooaja järel töötuks, kui Volkswagen MM-sarjast taandus. Poola ralli ajal tunnistas Latvala Ilta-Sanomatile, et ta on praeguse olukorra üle õnnelik. MM-sarja üldarvestuses hoiab ta tihedas heitluses 4. kohta.

«Tean, et olen karjääri jooksul teinud palju vigu,» tunnistas 17 MM-rallit võitnud, kuid ka paljude katkestamistega silma paistnud 32-aastane Latvala. «Riske võtmata ei ole aga võimalik võita. Olen Tommile väga tänulik, et ta minusse uskus.»

Latvala tunnistas, et tänavuse hooaja eel oligi Toyota tema peamiseks valikuks. «Hyundai ja Citroeni meeskonnad olid juba komplekteeritud. Mul oleks olnud võimalus liituda M-Spordiga, kuid Sebastien Ogier jõudis minust ette. Seega oli Toyota parim võimalus ja see päästis minu karjääri,» tunnistas Latvala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles