Ajalooline lahing: eestlased taplesid pääsu eest miljoni dollarilise auhinnafondiga suurturniirile

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mousesports, kelle ridadesse kuulub 17-aastane Robin Kool, alistas Kevin Tarni ja Penta Sportsi.
Mousesports, kelle ridadesse kuulub 17-aastane Robin Kool, alistas Kevin Tarni ja Penta Sportsi. Foto: Kuvatõmmis/Twitch

Täna tehti Eesti e-spordi ajalugu. Esimest korda pääseb (vähemalt) üks Maarjamaalane end Counter-Strike: Global Offensive mängus proovile panema e-spordimaailma absoluutsele tippturniirile, juulis Poolas toimuvale Krakowi Majorile. Sealjuures pidi pileti teenimiseks üks eestlane alistama teise: Robin Kooli ehk hüüdnimega Ropzi Mousesport tiim alistas Kevin Tarni ehk HSi meeskonna Penta Sports.

Kuigi otsustavas kvalifikatsioonimatšis oli kaalul palju – mitte ainult Eesti spordiajalugu vaid ka potentsiaalselt 500 000 dollarini ulatuv auhinnaraha, mille teenib Krakowis triumfeeriv võistkond – olid eestlased enne matši sotsiaalmeedias üksteisega kohtumise üle elevil. 17-aastane Kool rõõmustas, et Mousesportsi ja Penta duell tähendab, et vähemalt üks eestlane teenib pääsme Major turniirile, ning kolm aastat vanem Tarn vastas: «Eks vaatame, kes esimesena sinna pääseb.»

Lõpuks teenis esimese pileti Kool. Mousesports alistas «munakivide» kaardil peetud tapluses tänu tugevale lõpule ning hoolikamale virtuaalraha kulutamisele Penta 16:14 ning kindlustas koha suurturniiril. Usutavasti suudab Tarn pärast esmase kaotuskibeduse lahtumist rahvuskaaslase üle rõõmu tunda, sest nagu ta enne otsustavat matši intervjuus LHTV-le ütles: «Väga äge, et kaks eestlast samal ajal CSis (Counter-Strike’i lühend – toim) läbi löövad.» Pealegi pole kadunud ka Penta šanss edeneda - pileti teenivad kõik meeskonnad, kes võidavad kolm matši ning Penta jaoks oli kaotus Mousesportsile esimene kahe võidu kõrval. Kolmandat võitu on võimalik neil jahtida veel kahes duellis.

Nagu mainitud on 16.-23. juulini toimuval Major turniiril Kooli ja tervet Mousesportsi ees ootav auhinaraha kokku miljon dollarit. Sellest poole teenivad võitjad, teisele kohale jääb 150 000, poolfinaalide kaotajatele 70 000 ja 5.-8. kohale 35 000 dollarit. Alagruppi pidama jäävad meeskonnad teenivad igaüks 8750 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles