Tänak teda tabanud ebaõnnest: sõitsime vastu puud (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak. Mida toob tulevik?
Ott Tänak. Mida toob tulevik? Foto: Norbert Barczyk/PressFocu/SIPA/Norbert Barczyk/PressFocu/SIPA/Scanpix

Ott Tänaku jaoks lõppes Poola ralli katkestamisega. Mullu Poolas teise ja üle-eelmisel aastal kolmanda koha saanud eestlane hoidis seekord kolm kiiruskatset enne lõppu liidrikohta, kuid kõik lõppes siiski katkestamisega.

Tänak tunnistas ralliraadiole, et võidu nimel tuli maksimaalselt pingutada ja see tõi lõpuks kaasa ka eksimuse.

«Auto tagaosa puudutas rajaperve. Seejärel viskas auto esiosa käest ära ja sõitsime vastu puud. Tegelikult ei olnud midagi hullu, kuid teinekord sellised asjad juhtuvad,» sõnas Tänak.

«Mõnikord sa kaotad ja mõnikord võidad,» võttis juhtunu kokku Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja.

Tegemist oli mudase kohaga metsa vahel. Rallimehe sõnul ei osanud ta oodata, et tegemist on nii hullu kohaga. Samas kohas sõitis varasemalt teelt välja ka Andreas Mikkelsen, kuid tema pääses ainult 30 sekundilise ajakaotusega ning auto jäi terveks.

Tänak jõudis küll kiiruskatsel finišisse, kuid auto oli niivõrd puruks, et seda ei olnud võimalik omal jõul sõidukorda seada. Nii tuli kaks kiiruskatset enne ralli lõppu katkestada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles