Karmid numbrid: kui Tänak poleks Poolas katkestanud, siis... (6)

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: @World/M-Sport

Poola MM-rallit viimase võistluspäeva esimese kiiruskatse järel juhtinud Ott Tänak (M-Sport) sõitis 21. katsel vastu puud ja oli sunnitud katkestama. Esikoha noppis Thierry Neuville (Hyundai), kes vähendas vahet üldliidri Sebastien Ogieriga (M-Sport).

Poola ralli oli MM-sarja kaheksas etapp, sõita on jäänud veel viis rallit (Soome, Saksamaa, Kataloonia, Suurbritannia ja Austraalia), mille eel on punktiseis järgmine:

  1. Sebastien Ogier 160
  2. Thierry Neuville 149
  3. Jari-Matti Latvala (Toyota) 112
  4. Ott Tänak 108
  5. Dani Sordo (Hyundai) 82
  6. Elfyn Evans (M-Sport) 57
  7. Hayden Paddon (Hyundai) 51
  8. ​Craig Breen (Citroen) 43

Spekuleerime, milline näeks tabeliseis aga välja juhul, kui Tänak poleks katkestanud, vaid kaitsnuks Poolas liidrikohta finišini. Powerstage’ile läheneme seejuures konservatiivselt – selle võitnud Latvala ja teine olnud Ogier pälvivad vastavad boonuspunktid ka meie spekulatsioonis. Neuville’ile anname seal kolmanda ja Tänakule neljanda koha.

Kui asjad läinuks nõnda, nagu kirjeldasime, teeninuks Ogier Poolas 19 punkti asemel 16, Neuville 26 asemel 21 ja Tänak 0 asemel 27 ning MM-sarja üldtabel näeks välja järgmine:

  1. Sebastien Ogier 157
  2. Thierry Neuville 144
  3. Ott Tänak 135
  4. Jari-Matti Latvala 112
  5. Dani Sordo 80
  6. Elfyn Evans 55
  7. Hayden Paddon 48
  8. Craig Breen 43

Seega kui tegelikus elus kaotab Tänak viis etappi enne lõppu MM-sarja üldliidrile Ogierile 52 ja Neuville’ile 41 punkti, siis ilma rajalt väljasõiduta võinuksid need marginaalid olla 22 ja 9 punkti, mis tähendanuks Tänaku MM-tiitli konkurentsis püsimist.

Poolas juhtunu tõttu on väga keeruline näha, kuidas Tänak suudaks veel esikohavõitlusesse sekkuda. Reaalseim stsenaarium näeb ette kemplust Latvalaga kolmanda koha nimel, mis tähendaks Markko Märtini 2004. aasta tulemuse – Eesti rallimeeste parim resultaat MM-sarjas – kordamist.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles