Kommentaar: kas Rally Estonia suudaks asendada MM-kalendris Poolat? (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punaste siltidega märgitud keelualad on rallil raja äärde märgitud põhjusega, nagu näitab Ott Tänaku laupäevane eksimus. Poolas oli aga näha, kuidas mitmed pealtvaatajaid neid rämedalt eirasid.
Punaste siltidega märgitud keelualad on rallil raja äärde märgitud põhjusega, nagu näitab Ott Tänaku laupäevane eksimus. Poolas oli aga näha, kuidas mitmed pealtvaatajaid neid rämedalt eirasid. Foto: Ekraanitõmmis

Kolme ERC sarjas veedetud aastaga (2014–16) tõestas Rally Estonia, et eestlased oskavad korraldada absoluutset tippvõistlust, mis ei jää vaatamata meie riigi väiksusele alla ühelegi maailma tipprallile. Ainus variant minna paremaks ja suuremaks on pürgida kohale MM-kalendris. Kas see võimalus on reaalne? Jah. Praktiline? Kaheldav.

Poola ralli pakkus kohale sõitnud Eesti rallifännidele ohtralt emotsioone, algul positiivseid, hiljem kahjuks negatiivseid. Korraliku soorituse tegid ka meie poolehoidjad ise, kes toetasid Ott Tänakut ja Martin Järveoja valjusti, aga mis rallispordi puhul vast kõige olulisem – turvaliselt. Kahjuks ei saa sama öelda kohalike rallihuviliste kohta.

Reedel jäi Poolas ära Chmielewo kiiruskatse teine läbimine, sest pealtvaatajad ei allunud rajajulgestajate juhistele. Laupäevahommikused katsed algasid üha suureneva viivitusega, sest raja ääres seisnud inimesed vastasid korraldustele pahase porinaga, et miks nende rahulikku istumist segatakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles