Video: ühe käega BMX-rattur üritab omalaadse lahenduse abil profiks pürgida

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Dumper.
Jack Dumper. Foto: Ekraanitõmmis videost

19-aastane Suurbritannia noormees Jack Dumper üritab saada elukutseliseks BMX-ratturiks vaatamata tõsiasjale, et ta peab ratast juhtima ainult ühe käega.

3,5 pool aastat tagasi alaga tegelema hakanud Dumperil oli juba sündides puudu vasaku käe käsivarre osa. Rattaga sõites tasakaalu hoidmiseks on Dumper võtnud kasutusele aga omapärase lahenduse – nimelt seob ta seljas oleva riideeseme vasaku varruka ratta käepideme külge. Niimoodi ongi tasakaal tagatud.

Kuna noormehel läks kodulinnas Bristolis kohalikel võistlustel hästi, siis teenis ta 7. juuliks kutse rahvusvahelisele NASS ekstreemspordifestivalile Somersetis. Lisaks on temast praeguseks saanud CrucialBMX võistkonna liige.

«Kõik on võimalik. BMX-rattaga sõitmiseks ei ole vaja kahte kätt. BMX on kõigi jaoks,» sõnas Dumper Huffington Postile. «Kunagi ei tohi lasta kellelgi öelda, et mingi asi ei ole võimalik. Kõik on võimalik. Tuleb lihtsalt leida oma tee.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles