Mägist ja Jaanimaast saavad klubikaaslased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dener Jaanimaa
Dener Jaanimaa Foto: Margus Ansu

Suure tõenäosusega saame tuleval hooajal 2. Bundesliga klubis Aue EHV mängimas näha kaht eestlast. Sel nädalal Ida-Saksamaa väikelinnas baseeruvas meeskonnas testimisel viibinud Dener Jaanimaa võib ühineda Janar Mägi meeskonnaga.



Kaks viimast hooaega Rootsi meistriliiga tagumisse otsa kuulunud Lindesbergi LIFis mänginud Jaanimaa oskused jätsid Aue peatreenerile hea mulje ja klubi mänedžer pakkus talle üks pluss üks lepingut. Eesti koondise vasakukäelise tagamängija vastust oodatakse järgmise nädala lõpuks.
«Pean asja üle järele mõtlema, sest Tallinnas ootab mind paar muret-probleemi. Ilmselt annan siiski jaatava vastuse.

2. Bundesliga tase on tugevam kui Rootsi meistriliigas,» ütles täna Eestisse tagasi jõudev Jaanimaa, kelle sõnul tal muid kindlaid pakkumisi pole.

Vasaksisemise positsioonil tegutseva Mägi laual on rahaliselt soodsam pakkumine ühelt tabelis eespool asetsevalt klubilt, kuid Jaanimaa tuleku korral pikendaks ta Auega lepingut. «Teise eestlasega ühes meeskonnas mängimine kaalub palgavahe üles,» lisas ta.

Järgmisel hooajal ootab seni põhja- ja lõunatsoonist koosnenud 2. Bundesligat ees põhjalik reform, mille tulemusel moodustatakse 20 meeskonnast ühine esiliiga. Teoreetiliselt saavad sinna koha mõlema tsooni kümme paremat, kuid kuna mõnedel klubidel on raskusi nõuete täitmisega, eelkõige vajaliku rahasumma kokku saamisega, annab see võimalusi ka tagumistele võistkondadele. Mägi sõnul on seitse vooru enne meistrivõistluste lõppu lõunatsooni tabelis 11. kohal asuval Auel juba praegu tuleva aasta eelarve koos.

Kurvemad lood on teise Eesti koondislase, Hispaania esiliiga meeskonna Iruni Bidasoa joonemängija Marius Lepaga, kes 15. aprillil San Sebastianis meniskioperatsioonile läheb. Lepp lootis püsimajäämise nimel võitlevat tööandjat aidata homses mängus Teucroga, kuid ta tegi neljapäevasel treeningul ihuliikmele uuesti liiga.

«Mul on isegi kõndimisega raskusi ja pühapäeval ma ei mängi,» kinnitas Lepp, kes peaks juunis toimuvateks EM-valikmängudeks platsil tagasi olema. Viis vooru enne meistrivõistluste lõppu asub Bidasoa tabelis 16 meeskonna seas 13. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles