Järelvaadatav: Kontaveit tegi Wimbledonis ajalugu ning jõudis teise ringi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 38.) tegi Wimbledoni tenniseturniiril ajalugu, kui pääses elus esimest korda teise ringi, saades naisüksikmängu avaringis 6:2, 6:4 jagu hispaanlannast Lara Arruabarrenast (WTA 52.).

21-aastasel eestlannal kulus vastase alistamiseks üks tund ja 12 minutit. Seejuures läks Kontaveit avasetti 3:0 juhtima ning ehkki Arruabarrena tõi tabloole numbrid 3:2, oli eestlanna ülekaal kindel, kui ta sai avasetis kirja 6:3 võidu. Selleks kulus oma neljandal Wimbledoni turniiril osaleval Kontaveidil täpselt 30 minutit.

Teine sett oli aga hoopis tasavägisem, kuna hispaanlanna näitas palju agressiivsemat minekut. Nii läks Arruabarrena tänase kohtumise jooksul esimest korda juhtima (2:1) ning võrdselt tegutseti kuni seisuni 4:4. Matši lõpp kuulus aga kindlalt eestlannale, kes võitis kõigepealt oma servigeimi ning murdis lõpuks taas vastase servi, pärast mida oli elu esimene võit Wimbledonis väärikalt teenitud.

Teises ringis läheb Kontaveit neljapäeval vastamisi venelanna Darja Kasatkinaga (WTA 30.), kes alistas avaringis 6:2, 6:4 hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 31.).

Video matšpallist:

Mängu eel:

Enne Kontaveiti lähevad 17. väljakul naisüksikmängus vastamisi Arina Rodionova ja Anastassija Pavljutšenkova ning meesüksikmängus Gilles Simon ja Nicolas Jarry.

Kontaveit on Wimbledoni põhiturniiril mänginud seni kolmel korral ja tänavune saab olema juba neljas. Ülejäänud kolmel suure slämmi jõuproovil on ta seni põhiturniiril mänginud kahel korral. Senisel kolmel korral ei ole eestlannal Wimbledonis just eriti loosiõnnega vedanud.

2014. aastal kaotas Kontaveit avaringis 6:3, 6:7 (4:7), 3:6 australlannale Casey Dellacquale, kes jõudis tol aastal kahel suure slämmi turniiril neljandasse ringi ja kerkis maailma edetabelis 26. kohale.

2015. aastal kaotas Kontaveit turniiri avaringis 2:6, 1:6 tollal 23. asetust omanud kahekordsele Austraalia lahtiste võitjale Viktoria Azarenkale Valgevenest.

Mullu jäi eestlanna avaringis 6:4, 4:6, 4:6 alla 24. asetusega tšehhitarile Barbora Strýcovále. Strýcová on hoos ka tänavu – Austraalia lahtistel neljandasse ringi jõudnud tšehhitar tõusis jaanuaris WTA-tabelis 16. kohale.

Tänavusel aastal võib Kontaveit olla loosiga rohkem rahul. WTA-tabelis 38. kohal olev eestlanna läheb sel korral avaringis vastamisi hispaanlanna Lara Arruabarrenaga (WTA 60.). Avaringi kohtumine peetakse esmaspäeval või teisipäeval.

Avaringi loosi tuleb pidada soodsaks, sest Arruabarrena on pigem saviliivaväljakute spetsialist ja murukattel seni erilist edu saavutanud pole. Eelmise nädala Mallorca turniiril (murukate) kaotas ta avaringis ning mullu lõppes hispaanlanna Wimbledon teises ringis. 2015. aastal pidas Arruabarrena muruväljakutel kolm matši, millest kaotas kaks.

WTA edetabeli esimese 50 sekka pole Arruabarrena mitte kunagi kuulunud, kuigi on võitnud kaks WTA turniiri (2016. aastal Seoulis ja 2012. aastal Bogotas).

Võidu korral Wimbledoni avaringis kohtuks Kontaveit teises ringis kas venelanna Darja Kasatkina (WTA 30.) või hiinlanna Saisai Zhengiga (WTA 71.). Kui Kontaveidil õnnestub jõuda kolmandasse ringi, on tema vastaseks üks mängija neist neljast - Tsvetana Pironkova (Bulgaaria, WTA 149.), Sara Errani (Itaalia, WTA 74.), Timea Babos (Ungari, WTA 42.) või Caroline Wozniacki (Taani, WTA 6.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles