Postimees Wimbledonis: palverännak rohelusse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wimbledoni tenniseturniiri avapäev
Wimbledoni tenniseturniiri avapäev Foto: Siim Kaasik

Silmapiirini ulatuv rahvamass marsib Londonis Southfieldsi metroopeatusest tennisemaailma aasta tähtsaima sündmuse avapeole. Marsitakse viisakalt ja üsna kitsas rivis. Aga rahvamass ulatub tõepoolest, ilma igasuguse naljata, silmapiirini. Seda nii ette- kui ka tahapoole vaadates. On selge, et Wimbledon läheb inglastele korda ja järgmisel kahel nädalal Londonis aeg peatub.

«Enam-vähem tuleb see tunne juba sisse,» ütles eile üle 47 aasta taas Wimbledoni külastanud Eesti tenniselegend Toomas Leius. Eelmise aasta augustis 75-aastaseks saanud Leiusele kinkis tenniseliit juubeliks justnimelt reisi Wimbledoni. Kohta, kus ta on täiskasvanuna võistelnud 11 korda ning kus ta 1959. aastal võitis ka noorteturniiri. «Aura kohta võib küll öelda, et see on samasugune nagu vanasti,» leidis ta.

Väidetavalt pidigi Wimbledoni turniiri külastamiseks kõige parem olema turniiri avapäev. Korraldajad on alluvad tööpostile saatnud sõnumiga: «Tänane on paljude jaoks esmakordne Wimbledoni kogemus. Või kui ei ole, siis on neil see esimene külastust pärast mitut aastat. Meie ülesanne on teha see neile nii imeliseks kui võimalik!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles