Korvpalliliit näitas Rakvere kõrgliigasoovile lõplikult punast tuld

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistriliiga tasemel korvpalli Rakveres tuleval hooajal ei näe.
Meistriliiga tasemel korvpalli Rakveres tuleval hooajal ei näe. Foto: Tairo Lutter

Eesti Korvpalliliit andis teada, et tänasel juhatuse koosolekul vaadati läbi Rakvere ja Valga-Valka klubide taotlused. Nii Rakvere soov pääseda uueks hooajaks kõrgliigasse kui ka piirilinlaste palve mängijate registreerimistasude osas lükati tagasi. Avaldame alaliidu teadaande siinkohal täismahus:

«MTÜ Viru Bull (Rakvere) esitas taotluse osaleda hooajal 2017/18 Alexela Korvpalli Meistriliigas erandkorras, omamata juhendi järgselt selleks õigust.

EKLile on oluline regionaalne kattuvus, sh läbi meistrliiga võistkondade, kuid sama oluliseks peab EKL sportlikku printsiipi ja ausa mängu põhimõtteid. Üks ei saa olla reeglite suhtes võrdsem kui teine.

Nii ei toetanud juhatus MTÜ Viru Bull taotlust erandkorras, kuid lubas kaasa aidata kõigega, mis nende võimuses, et MTÜ Viru Bull ambitsioonikad ja laiahaardelised soovid arendada korvpalli Lääne-Virumaal saaksid teoks. Seda aga läbi orgaanilise arengu ning Saku II ja I liiga võitmise.

«On selgelt näha, et MTÜ Viru Bull selja taga on koondumas kohalik omavalitsus, toetuskond ja ka suuremad sponsorid. Soovin, et uuel eestvedajal Arnu Lippasaarel jätkuks jõudu ja ambitsiooni alustada ja ellu viia pikaajaline projekt. Miks mitte olla tagasi meistriliigas juba mõne aasta pärast!» sõnas Eesti Korvpalliliidu president Jaak Salumets.

«Korvpall ja korvpalli Meistriliiga ei ole ühe aasta projekt, kõik peab tulema läbi loomuliku protsessi ning välja kasvama läbi järjepideva arengu, seda toetab tänane Korvpalliliidu juhatus. Loodame, et saame kaasa aidata ühe regiooni uuele kasvule,» täiendas Salumets.

MTÜ Valga Spordiselts Kalev (Valga-Valka) taotles Eesti-Läti ühisvõistkonnana lätlaste mittekäsitlemist välismängijatena ja seega soovi maksta nende eest väiksemat litsentsitasu.

Eesti Korvpalliliit lähtus oma otsuse tegemisel fair-play printsiibist, reeglid meistriliigas on kõikidele võistkondadele ühesugused, mille läbi on kõikidele tagatud võrdsed konkurentsitingimused,» seisab liidu avalduses. Viimasest lausest võib välja lugeda, et Valga klubi taotlus lükati tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles