Saksamaa triumf ja Löwi peavalu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallikoondis võitis maailmajagude karikaturniiri.
Saksamaa jalgpallikoondis võitis maailmajagude karikaturniiri. Foto: Wu Zhuang/imago/Xinhua/Scanpix

Venemaal pühapäeval lõppenud jalgpalli maailmajagude karikaturniiri finaalis alistas Saksamaa 1:0 Tšiili tänu Lars Stindli 20. minuti väravale.

Arvestades, et ülikogenud Tšiili algrivistuse keskmine vanus ületas 30 aasta piiri, ent Saksamaa vastav näitaja jäi alla 25 aasta, oli tegu nooruse triumfiga ja komplimendiga vaevale, mida Saksamaa jalgpallis pärast aastatuhande vahetust noortesüsteemi korrastamisel on nähtud.

«Tšiili on suurepärane meeskond, aga olime võitmise suhtes väga jäärapäised ja olen selle üle erakordselt uhke! Vaatamata kasinale rahvusvahelisele kogemusele tuli meeskond survega kenasti toime,» kiitis peatreener Joachim Löw meeskonda, kust puudusid teiste seas Manuel Neuer, Jerome Boateng, Mads Hummels, Sami Khedira, Toni Kroos, Thomas Müller, Marco Reus, Mesut Özil, Leroy Sane, Mario Gomez, Mario Götze, Ilkay Gündogan ja Andre Schürrle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles