Piiroja: Veerpalu oli norralastele kümme aastat pinnuks silmas

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja (keskel).
Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja (keskel). Foto: Raigo Pajula

Andrus Veerpalu ümber toimuv on muutunud kuumaks teemaks ka suusatamise sünnimaal Norras, kus juhtunu kohta on arvamust avaldanud endised ja praegused suusakuulsused ning treenerid.


«Seda teemat tuleb Norras uksest ja aknast,» sõnas fjordidemaal Fredrikstadis klubijalgpalli mängiv Eesti koondise kapten Raio Piiroja. «Veerpalu on neile olnud kümme aastat pinnuks silmas ning eks nad nüüd elavad ennast välja.»

Nii nagu Eesti meedias juba avaldatud rahvusvahelistes uudisnuppudes, esineb Piiroja sõnul ka Norras erinevaid seisukohti. Siiski olevat Piiroja väitel üldine arvamus, et vaevalt Eesti suusakuulsusel oma mainet taastada õnnestub. Selliste avaldustega on esinenud ka Norra dopinguspetsialistid.

«Osa lehti ja uudiste edastajaid võtavad asja samm-sammult ning on ära tõlkinud ka Veerpalut abistava arsti laused ja pannud sinna lõppu küsimärgi,» tutvustas Piiroja Norra meedia kajastusi. «Kuid samas on mõned päris lahmima hakanud.»

Kõigele vaatamata saab Eesti jalgpallikoondislane aru, miks Veerpalu positiivne dopinguproov on leidnud suusatamise sünnimaal sedavõrd suurt kõlapinda ja vastukaja.

«Eks ta sellepärast lähebki norralastele korda, et ta oli tõeline suusakuningas, kes valitses ka pikki klassikadistantse, mida norralased peaksid enda arvates ise valitsema,» rääkis Piiroja. «Eks ta ole praegugi veel kuningas. Otsad on ju veel lahtised.»

Piiroja lisas, et Veerpalu on kindlasti tuntuim eestlane Norras. «Ka minult on uuritud, mida ma asjast arvan. Olen püüdnud ikka inimesi rahustada ja öelda, et ootame lõpliku lahendi ära,» nentis Eesti jalgpallikoondise kapten.

Samas loodab ka ise suusatamisest lugu pidav Piiroja, et kogu loosse õnnestub veel tuua muudatus. «Loodetavasti õnnestub asjale leida positiivne lahend, kuid kindlasti võib see väga raskeks minna,» sõnas Piir­oja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles