Segaduses Citroeni WRC-tiim seab juba uusi sihte

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Mikkelsen Poola rallil Citroeni roolis.
Andreas Mikkelsen Poola rallil Citroeni roolis. Foto: Norbert Barczyk/PressFocu/SIPA/Norbert Barczyk/PressFocu/SIPA/Scanpix

Citroeni WRC-meeskond ei ole sel hooajal end kuidagi käima saanud ja tiimide arvestuses ollakse kindlalt viimasel ehk 4. positsioonil. Nii on Citroen hakanud aina enam vaatama juba tuleva hooaja suunas. Samal ajal üritatakse sõiduvõimalusi anda ka Andreas Mikkelsenile, kuid see külvab kokkuvõttes aina enam segadust.

Citroenil on käimasolevaks hooajaks lepingud Kris Meeke’i, Craig Breeni ja Stephane Lefebvre’iga. Viimatisest Poola etapist oli aga näiteks Meeke sunnitud kõrvale jääma, kuna tema koha hõivas Mikkelsen.

Järgnevatena kavas olevaid Soome ja Saksamaa rallit peab aga kõrvalt vaatama Lefebvre, kes tegi Poolas karjääri parima võistluse, kui ta saavutas 5. koha, kirjutab The Checkered Flag.

Juuli lõpus toimuval Soome rallil stardib Citroeniga lisaks Meeke’ile ja Breenile veel Khalid Al Qassimi. Läbi Al Qassimi jõuavad Citroenini suured rahad Abu Dhabist ning nii tuleb ka talle sõiduvõimalusi leida.

Arvestades, et lisaks Al Qassimile on Citroen otsustanud sõiduvõimalusi pakkuda ka Mikkelsenile, siis on see muutnud tiimi põhisõitjate olukorra keeruliseks, sest kunagi ei tea, millal nad peavad järsku võistlust hoopis kõrvalt vaatama.

«Meie prioriteediks on juba 2018. aasta,» teatas Citroeni tiimi boss Yves Matton. «Mõne uuenduse tegemine võtab aega mitu kuud. Neid saab seega näha alles järgmisel aastal.»

Kuna nii Meeke’il, Lefebvre’il kui ka Breenil on kehtivad lepingud ka tulevaks hooajaks, siis tekib aina enam küsimusi, kuidas mahub Mikkelsen pilti järgmist hooaega silmas pidades.

Seejuures tasub märkida, et Mikkelsen on teinud Citroeniga lepinguid ühe ralli kaupa, kuid Poola ralli eel osales ta ka võistkonnaga kahepäevasel testil, et teha arendusi ka tulevat aastat silmas pidades. Taas on Mikkelsen Citroeni rooli istumas Saksamaa rallil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles