Infonet määras vutiportaalile staadionikeelu, mille määramiseks neil õigust pole (3)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Infoneti jalgpallur pärast eilset 0:1 kaotust Malta klubile FC Hibernians.
FC Infoneti jalgpallur pärast eilset 0:1 kaotust Malta klubile FC Hibernians. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Jalgpalli Meistrite liigas kahe mängu kokkuvõttes Malta klubilt Paola FC Hibernians 0:3 kaotuse saanud FC Infonet solvus jalgpalliportaali soccernet.ee artikli peale ja määras selle ajakirjanikele oma kodumängude külastamise keelu.

Soccernet.ee peatoimetaja Kasper Elissaare artiklist selgub, et Infoneti klubi pahandas sõna "impotentne" kasutamine eilse kohtumise reportaaži pealkirjas.

Juhtumi muudab omapäraseks tõik, et Infonetil puudub õigus kirjeldatud keelu rakendamiseks, sest jalgpalli Premium liiga juhendi punkt 73.2 sätestab: «Kodumängu korraldav klubi on kohustatud vastava töötõendi esitanud ajakirjanikke ja/või teisi meedia esindajaid lubama staadionile mängu kajastama tasuta ja ilma täiendavate tingimusteta.»

Postimees uuris Eesti Jalgpalli Liidu infojuhilt Mihkel Uibolehelt, ega punkt 73.2 äkitsi tühistatud ole? «Antud punkt kehtib jätkuvalt,» kinnitas Uiboleht.

Seega kui Infonet peaks mitte lubama mõnda soccernet.ee ajakirjanikku oma mängudele, on tegu juhendi rikkumisega, mis omakorda tähendab distsiplinaarmenetlust.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles