Sagani karistus küttis kirgi, Aru hiilgas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabio Aru julge rünnak segas Touril kaardipakki.
Fabio Aru julge rünnak segas Touril kaardipakki. Foto: CHRISTOPHE ENA/AP/Scanpix

Ei ühtki päeva draamata! Just nii on alanud tänavune Tour de France.

Tuuri korraldajatele on juba mitu aastat valmistanud muret, et itaallaste Giro ja hispaanlaste Vuelta on märksa põnevamad võistlused kui Tour. Tee mis tahad, lõpuks võidab ikka Sky särgiga mees – nii on lõppenud viimasest viiest Tourist neli. Vaid Vincenzo Nibali suutis kolm aastat tagasi Sky hegemoonia korraks murda.

Tänavune Tour algas Alejandro Valverde ränga kukkumisega ning jätkus Peter Sagani ja Mark Cavendishi kokkupõrkega finišisirgel, mis varjutas üleeilset neljandat etappi. Sagani diskvalifitseerimise järellainetuses möödus ka eilne päev, kuid õnneks tõstis Fabio Aru seejärel taas fookusesse puhta võidusõidu võlu.

Itaallane ründas viimasel tõusul Sky «rongi» tuulest ja suutis edu lõpujooneni hoida. Astana mehe tegutsemine sundis aga aktiivsusele ka kõik teised soosikud eesotsas Chris Froome’iga. Aru ja talle 16 sekundit kaotanud Dan Martini järel kolmandana lõpetanud britt vedas lõpuks mõne sekundi sees enda tuules üle finišijoone ka Richie Porte’i, Romain Bardet’, Simon Yatesi, Rigoberto Urani ja Alberto Contadori. Üheksandana lõpetanud Nairo Quintana loovutas aga Froome’ile 14 lisasekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles