Järelvaadatav: võimsas hoos Kontaveit jõudis Wimbledonis ülikindlalt kolmandasse ringi (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 38.) alistas Wimbledoni tenniseturniiril naiste üksikmängu teises ringis venelanna Daria Kasatkina (WTA 30.). Avaseti võitis Kontaveit kiirelt 6:3 ja teise 6:2, kogu kohtumine kestis 55 minutit.

Enne Wimbledoni turniiri mängis eestlanna vastane Kasatkina viimati Prantsusmaa lahtistel, kui kaotas kolmandas ringis Simona Halepile. Wimbledoni avaringis alistas ta veenvalt Saisai Zhengi (WTA 71.), kuid Kontaveit on sootuks teisest puust vastane ning see lõi välja juba esimeste pallivahetustega. Nagu avaringiski ülimalt keskendunult väljakule astunud 21-eestlanna näitas esimeste pallivahetustega, et seda mängu dikteerib tema. Kahe esimese geimi peale loovutas ta vastasele vaid punkti. 

Võrreldes Kontaveidiga oli Kasatkina avasetis rahutu. Kui eestlanna kasutas puhkepausid viimse kui sekundini ära, siis 20-aastane venelanna kibeles juba enne pukikohtuniku märguannet tagasi väljakule. Tundus, et ta oli närvis, sest ka puhkesekundite ajal väristas ta kannatamatult jalga. Samal ajal ei liikunud eestlanna näos ükski lihas, tema pilk oli sügav ning mõtted vaid mängul. Avasett kuuluski veenvalt 6:3 eestlannale.

Ka teise seti eelne puhkepaus polnud lõpusirgele jõudnudki, kui Kasatkina juba väljakul enda servikorda ootas – võimalik, et see ongi tema stiil, kuid kõrvalt vaadates jättis see vägagi närvilise mulje. Seda kinnitab ka fakt, ülimalt tasavägise teise seti avageimis, kus edu vahetus nii palju kordi, et parimagi tahtmise juures korduste arvu meenutada ei suuda, põrnitses ta oma reketit kurja ja paljuütleva  pilguga. Kui tegu poleks Wimbledoni turniiriga, oleks reket ilmselt vastu maad lennanud. Kõigele lisaks, kaotas ta geimi. Venelanna publiku poole suunatud pilk küsis justkui: «Mis siin praegu toimub?»

Teise seti neljandas geimis, kui Kontaveit oli peal 3:1, kõlasid Kasatkina suust valjult ka esimesed venekeelsed vägisõnad. Geimi lõpus tagus ta aga rusikaga endale pähe – ta oli taas oma servi ära andnud. Oma järgmist servi suutis venelanna küll, kuid seda tulekahju polnud võimalik enam kustutada. Ka teine sett kuulus Kontaveidile ning ka kogu mäng 55 minutit kestnud mäng – 6:3, 6:2.

Kui kedagi huvitab, miks ülal on keskendutud eelkõige venelanna käitumisele, siis vastus on lihtne: Kontaveit lihtsalt oligi terve mäng sama rahulik ja enesekindel nagu väljakule astudes.

Turniiri kolmandas ringis kohtub Kontaveit kas taanlannast endise maailma esireketi ja praeguse kuuenda reketi Caroline Wozniackiga või bulgaarlanna Tsvetana Pironkovaga (WTA 131.).

Enne mängu:

Kontaveidi ja Kasatkina mäng on kavas 16. väljaku neljanda matšina. Enne seda peetakse kaks naiste (esimesena Tatjana Maria - Coco Vandeweghe, kolmandana Petra Martic - Denisa Allertova) ja üks meeste (Yuichi Sugita - Adrian Mannarino) lahing. Võistluspäev algab Eesti aja järgi kell 13.30 ning olenevalt teiste matšide pingelisusest võiks Kontaveit väljakule tulla kõige varasemalt kella 19.00 paiku, ent tõenäoliselt osutub mängu tegelik algusaeg hilisemaks.

Matši võitjat ootab ees kohtumine kas Tvetana Pironkova (WTA 131.) või Caroline Wozniackiga (WTA 6.). See kohtumine peetakse täna teise väljaku neljanda matšina. Vihm täna Wimbledoni kiusata ei tohiks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles