Video: kohtunik paikas imeväravat tühistades iseenda tohutu eksimuse

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali väravavaht pääses piinlikust eksimusest.
Portugali väravavaht pääses piinlikust eksimusest. Foto: Ekraanitõmmis

Gruusias peetaval U19 vanuseklassi noormeeste EM-finaalturniiril nägi tänases Tšehhi - Portugal kohtumises pentsikut olukorda, kus kohtunik paikas imeväravat tühistades oma tohutu eksimuse.

Tšehhi oli 1:2 kaotusseisus, kui teenis 90. minutil keskjoone juurest vabalöögi seoses Portugali suluseisuga. Kui Tšehhi koondise kapten Matej Chaluš seda sooritama asus, polnud aga Türgi kohtunikul Ali Palabiyikil meeles vabalöögi märgiks kätt püsti tõsta.

Portugali puurivaht Diogo Costa ei suutnud Chaluši kõrge kaarega löögi lendu õigesti hinnata ning pall maandus kedagi puutumata väravas ning Palabiyik näitas esmalt, et värav loeb. Ilmselt meenutas neljas kohtunik talle siiski, et tegu oli suluseisuga, mis andis Palabiyikil võimaluse viga paigata ja reeglite vastaselt löödud värav tühistada.

Kui pall oleks jõutud juba keskringist mängu panna, oleks reeglite vastaselt löödud värav jäänud kehtima, sest kohtunikul on õigust otsust muuta kuniks mänguga pole jätkatud. Siiski tegi Palabiyik ühe vea veel, sest ta ei lubanud Tšehhil vabalööki korrata, vaid mäng jätkus Portugali sisselöögiga.

Portugal võitis 2:1 ning on kahe vooru järel taganud A-alagrupi esikoha ehk nende turniir jätkub kindlasti ka poolfinaalis. Palabiyik sõidab ilmselt aga ränga eksimuse tõttu peagi koju. U19 EMil teenindab mänge ka Eesti abikohtunik Silver Kõiv, kes aga antud kohtumises ametis ei olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles