Video: kõigest kümme nädalat tagasi jalad kaotanud noor võidusõitja istus taas rooli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Billy Monger istus uuesti võidusõiduauto rooli.
Billy Monger istus uuesti võidusõiduauto rooli. Foto: Billy Monger / Twitter

Aprilli lõpus rängas avariis mõlemad jalad kaotanud noor Briti võidusõitja Billy Monger istus esmakordselt pärast õnnetust taas võidusõiduauto rooli. 18-aastasel Mongeril on juba uus suur siht, nimelt tahab ta võistelda legendaarsel Le Mansi ööpäevasõidul.

Mongeri vormel sõitis aprillis Donington Parki ringrajal peetud vormel 4 sarja etapil suurel kiirusel otsa konkurendi autole ning vaatamata jõupingutustele ei suutnud arstid tema jalgu päästa. Monger teatas aga juba paar päeva pärast operatsioonist toibumist, et ei loobu võidusõidust.

Team BRIT, mis pakubki just invaliididele võidusõiduvõimalust, aitas nüüd Mongeril rajale naasta. Noormees tegi Brands Hatchi rajal hulga ringe Volkswagen Beetle'it meenutava kerega Fun Cup-klassi autol ning katsetas kahte erinevat rooli, et leida endale sobivam. Ühtlasi võimaldab Fun Cupi autoga sõitmine Mongeril ametlikult tagasi saada võidusõitjalitsentsi.

Le Mansi poole püüdlemisel on Mongerile eeskujuks prantslane Frederic Sausset, kes kaotas lihasööjabakteri rünnaku tagajärjel mõlemad käed ja jalad, kuid võistles mullu kuulsal ühepäevasõidul ja sai koos kaaslastega 60 võistkonna hulgas 38. koha. Samuti on ränga trauma järel edukalt võistlusradadele naasnud itaallane Alex Zanardi ja šveitslane Clay Regazzoni.

Mongeri saavutusi tunnustasid teiste seas ka vormel 1 sarja maailmameistrid Nico Rosberg ja Damon Hill, samuti aastaid vormel 1 sarjas kihutanud ja nüüd teleeksperdina töötav Martin Brundle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles