Kalju pääses eurosarjas teise ringi, visalt võidelnud Flora ja Levadia väljas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Euroopa liiga esimese kvalifikatsiooniringi kordusmängude järel jääb Eesti klubide euroau ülal hoidma vaid Nõmme Kalju, kes alistas Fääri saartel tänu Liliu ja Artur Valikajevi väravatele 2:1 tulemusega B36 Torshavni ning jõudis kahe mängu kokkuvõttes 4:2 paremusega teise ringi, kus nende vastaseks on Ungari hõbedaklubi Videoton. 

Flora asus kodus sloveenide NK Domžale vastu küll Zakaria Beglarišvili ja Mihkel Ainsalu tabamustest paarikümne minutiga 2:0 juhtima, ent kaotas siiski 2:3 ja kahe mängu kokkuvõttes 2:5. Avamängu sarnaselt Florale 0:2 kaotanud Levadia asus Iirimaal Cork City vastu küll avapoolajal kaks korda juhtima ja oli ühel hetkel edasipääsust vaid ühe värava kaugusel, kuid kaotas lõpuks ikkagi 2:4 ja kahe mängu kokkuvõttes 2:6. Levadia väravad lõid kordusmängus Jevgeni Kobzar ja Nikita Andrejev.

Enne mänge:

Esimesena alustab kell 19.00 Lilleküla staadionil Flora, kes läheb kordusmängule vastu 0:2 kaotusseisust. Avakohtumises suudeti Domžale rünnakuid tõrjuda 77. minutini, siis avas Jan Repas skoori. Normaalaja viimasel minutil eksis valusalt Flora väravavaht Mait Toom ja Žan Žužek lõi teisegi värava.

Tulemus oli loogiline, sest Domžale domineeris mängu täielikult. Kodumeeskond tegi 19 pealelööki, millest 11 läks raamide vahele, sellal kui Flora vastavad näitajad olid 2 ja 0. Kordusmängus tuleb florakatel ennekõike oma värav puhtana hoida, sest kui Domžale on kas või korra täpne, peab Flora võitmiseks vastama juba vähemalt nelja väravaga.

Eesti aja järgi kell 21.00 pannakse pall mängu Fääri saartel, kus Nõmme Kalju asub kaitsma 2:1 edu. Mängupildi järgi võinuks Kalju nädala taguse avamängu võita ka suuremalt, ent lõpuks tuli neil võidugi üle õnnelik olla. Täpsed olid Deniss Tjapkin ja Artjom Dmitrijev, kuid vastastele kingiti hinnaline võõrsil värav, mis tähendab, et täna piisaks Torshavni meeskonnale edasipääsuks ka 1:0 võidust.

Seetõttu lubasid nii peatreener Sergei Frantsev kui ka äärekaitsja Karl Mööl avamängu järel, et kindlasti ei minda võõrsile seisu hoidma, vaid püütakse ka ise ründavalt mängida. Hea uudisena sai Kalju kahe kohtumise vahel loa kasutada euromängudes mõlemat brasiillasest ründajat, nii Carlost kui ka Liliut. Avamängus ei saanud kumbki mees bürokraatlike segaduste tulemusena kaasa teha. Kindlasti ei saa Kaljut aga aidata poolkaitsja Janar Toomet, kes vigastas avamängus hüppeliigest ja peab tegema pika mängupausi.

Kell 2.145 alustavad Edela-Iirimaal korduskohtumist Cork City ja Levadia. Nädala eest Pärnus peetud avamängu saatus otsustati avapoolaja lõpus, kui Levadia keskkaitsja Tabi Manga sai teise kollase ja kokku punase kaardi. Teenitud karistuslöögist avas Garry Buckley skoori ning teise poolaja lõpus kasvatas Steven Beattie efektsest tabamusest iirlaste edu kaheväravaliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles