Eriloaga võistlev venelanna näitas Teemantliigas kõrgushüppes supertulemust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Lasitskene on sel hooajal superhoos.
Maria Lasitskene on sel hooajal superhoos. Foto: Alexander Shcherbak/Alexander Shcherbak/TASS/Scanpix

Lausanne’is toimunud kergejõustiku Teemantliiga etapil hoolitses õhtu ühe parema tulemuse eest Venemaa naiskõrgushüppaja Maria Lasitskene, kes ületas 2.06. Tegemist on nii hooaja tippmargi, Teemantliiga rekordi kui ka võistluse rekordiga.

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu IAAFi eriloaga võistlev venelanna on sel hooajal võitnud nüüd 16 võistlust järjest. Teatavasti ei ole Venemaa kergejõustiklastel lubatud oma riigi lipu all startida, kuid tänavu aprillis sai Lasitskene IAAFilt eriloa osaleda võistlustel neutraalse sportlasena, teatab iaaf.org.

Lasitskene kindlustas Lausanne’is endale esikoha juba kõrguse 1.96 ületamisega. Seejärel ületas ta 2.01 esimesel katsel ja 2.06 teisel katsel. Lõpuks läks ta jahtima ka maailmarekordit, kuid 2.10 veel ei alistunud.

Kõigi aegade edetabelis jagab Lasitskene nüüd 5. kohta. Rohkemat on suutnud bulgaarlanna Stefka Kostadinova (2.09), horvaatlanna Blanka Vlašic (2.08), bulgaarlanna Ljudmilla Andonova (2.07) ja venelanna Anna Tšitšerova (2.07).

2.06 on varasemalt ületanud rootslanna Kajsa Bergqvist, Lõuna-Aafrika Vabariigi kõrgushüppaja Hestrie Cloete, venelanna Jelena Slessarenko ja sakslanna Ariane Friedrich.

Varasemalt perekonnanime Kutšina kandnud 24-aastasel venelannal on 2015. aastast ette näidata ka MM-tiitel.

Teemantliiga rekord püstitati ka meeste 400 m jooksus, kus maailmarekordimees Wayde van Niekerk sai kirja aja 43,62.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles